Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yapılan matematik olimpiyatlarına hazırlık amacıyla Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından bu sene 3 bin 200 öğrencinin katılımıyla 9'uncusu düzenlenen Bursa Nilüfer İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda (BUNİMO) dereceye giren öğrenciler ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, "Ecdadın torunları olarak bu milletin, bu toprağın evlatları olarak biz de başkalarının başarılarını konuşmaktan, onların başarılarını alkışlamaktan yorulduk. Bu anlayışla bu olimpiyatları düzenledik." dedi.

Özel Nilüfer Bademli Koleji'nde düzenlenen ödül törenine katılım oldukça yoğun oldu. Oturacak yer bulamayan öğrenci ve velileri töreni merdiven boşluğunda takip edebildi. İlkokul 4., ortaokul 5., 6. ve 7.'inci sınıf öğrencilerine yönelik sadece matematik sorularının yöneltildiği olimpiyat Nilüfer Eğitim Kurumları bünyesindeki 9 okulda aynı ayda yapılmıştı. BUNİMO'da öğrencilere 40 soru yöneltildi. 100 dakikayla sınırlı tutulan olimpiyatta kolay, zor ve çok zor olmak üzere 3 bölümden oluştu. Sınavda başarılı olan öğrenciler, öğretmenler ve okullar olmak üzere üç kategoride ödül verildi. Birinci öğrenciye Ipad mini ve altın madalya, ikinci öğrenciye yarım Cumhuriyet altını ve madalya, üçüncü öğrenciye çeyrek altın ve madalya verildi. Birinci öğretmene Ipad ve plaket, ikinci öğretmene yarım Cumhuriyet altını ve plaket, üçüncü öğretmene de çeyrek altın ve plaket hediye edildi. Dereceye giren okullara da lazer yazıcı ve plaket hediye edildi. Ödül töreninde 1 ile 10 arasında derece alan öğrencilere altın madalya, 11 ile 30 arasında derece alan matematik dâhilerine gümüş madalya ve 31 ile 60 arasında derece alanlara da bronz madalya verildi.

"ECDADIN EVLATLARI OLARAK, BAŞKALARININ BAŞARISINI ALKIŞLAMAKTAN YORULDUK"

Ödül töreninde yaptığı konuşmasında bilgi çağında toplumların ilerleyebilmesi için bilimsel çalışmaların vazgeçilmez olduğuna dikkat çeken Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, şunları kaydetti: "Bilgi çağının gereklerini nesillerine hazırlayabilen toplumlar yaşadığımız kürede söz sahibi olacaklardır. Bu vakte kadar yaşadığımız topraklarda ecdadımız yaşattığı o medeniyetle dünyaca saygıyla karşılanmış hep alkışlanmıştır. O ecdadın torunları olarak bu milletin, bu toprağın evlatları olarak biz de başkalarının başarılarını konuşmaktan, onların başarılarını alkışlamaktan yorulduk. Bu anlayışla Nilüfer Eğitim Kurumları olarak her zaman tüm insanlığı kucaklayacak anlayışla insanlığın ortak bağı olarak kabul edilen bilimsel çalışmalar da bizim de imzamız olması gerektiğini düşünüyoruz. Sadece düşünce boyutunda değil o belki de hikayeleri süsler. Ancak bu düşüncelerin eyleme, aksiyona dönüşürse o zaman haklı olarak o gururu yaşayacağız. Bu sene 9’uncusu yapılan BUNİMO'nun başlama düşüncesi, organize düşüncesi de bu çerçevede olmuştur.Sadece kendi kurumlarımızda okuyan öğrenciler değil aynı zamanda sivil toplum örgütü anlayışı içerisinde yaşadığımız çevrede tüm öğrenciler de yeteneklerini geliştirme adına bu organizasyonu yaptık."

Öğrenci ve velilerin oldukça heyecanlı olduğu, velilerin madalya alan evlatlarını görünteleme telaşı ise görmeye değerdi. Törende, Özel Nİlüfer Eğitim Kurumları için hazırlanan video sunumunu ise halen hastanede tedavisi süren tiyatro sanatçısı Kenan Işık'ın seslendirmesi, katılımcılarca alkışlandı. BUNİMO'da ilkokul 4. sınıf birincisi Arda Coşkunyürek olurken 2. İrem Mutlu, ve 3. Eslem Aydemir oldu. Ortaokulda 5. sınıf birincisi Çağrı Ceyhun Saldık, 2. Emre Erdem Demirel ve 3. Semih Sarıtan oldu. 6. sınıf birincisi Umut Yalçın Baki, 2. Berke Kağan Mermer, 3. Cemroz Güney Çiçek oldu. 7. sınıf birincisi Hamza Cengiz 2. Tugay Ülker ve 3. Selin Sökmen oldu. Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim okulu 3 altın, 5 gümüş, 10 bronz madalya ile 165 puan toplayarak BUNİMO 2015 birincisi olarak lazer yazıcı ve plaket kazandı. Gazipaşa Ortaokulu ise 2 altın 5 gümüş ve 7 bronz madalya ile 88 puan toplayarak 2. olurken, Nilüfer İsmail Kadriye Solakoğulları ortaokulu 2 altın, 2 gümüş, 5 bronz madalya alarak topladığı 74 puanla üçüncü oldu.