Gazi Ahmet Muhtar Paşa'dan Hilmi Özkök'e kadar 170 yıllık mazisinde 11 genelkurmay başkanı ile yüzlerce komutan yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi'nin mezuniyet töreni Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün katılımıyla yapıldı. Törende sıcak hava sebebiyle bir öğrenci baygınlık geçirdi.

Işıklar Askeri Lisesi, 157'inci yılında 177 öğrenci mezun oldu. Okul bahçesinde düzenlenen törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Hava Eğitim Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Çetin, BUrsa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. Okul Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Mehmet Latif Özgen Tarafından okul girişinde Karşılanan Orgeneral Akın Öztürk, karşılama mangasını selamladıktan sonra okul anı defterini İmzaladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Işıklar Askeri Hava Lisesi Hava Eğitim Komutanı Hava PilotKurmay Albay Latif Özgen, şunları kaydetti. "170 yıllık tarihi boyunca bir çok komutan, lider ve devlet adamı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi 2008 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Hava Lisesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Tarihten getirdiği güçlü birikimi, Türk Hava Kuvvetleri'nin çağdaş vizyonuyla birleştiren okulumuz, çok kısa sürede ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği dereceler ile eğitimde bir cazibe merkezi haline gelmeyi başarmıştır. MEzun olan öğrencilere sesleniyorum; yüreklerinizden merhamet duygusu, ruhlarınızdan vatan, bayrak ve insanlık sevgisi hiç eksik olmasın. Yolunuz açık, bahtınız aydınlık olsun. Değerli veliler, sevgili evlatlarınızı, beş yıl önce mazisi şan ve şerefle dolu olan TSK'ya emanet ettiniz. Bizlere güvendiniz. Ne mutlu sizlere ki, şuanda yavrularımızın mezuniyetini gururla izliyor ve kıvanç duyuyorsunuz. Emsalleri ile kıyasla birçok alanda çok daha iyi yetişen ve birçok elemeden geçerek mezuniyeti hak eden evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır."

MEZUN OLUNCA AİLELERİNE KOŞTULAR

Dönem birincisi Oğuzhan Kızıltaş da, "Bu yuvanın tarih kokulu duvarlarına soluklarını katmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Hava kuvvetlerinin saflarına 14 yaşında genç dimağlar olarak katılan bizler ilk yıllardan bu yana kazandığımız havacılık kültürü ve temel değerler anlayışıyla hava harp okuluna hazır hale getirildik. Burada aldığımız eğitimi hava harp okulunda alacağımız eğitimle birleştirerek hava kuvvetleri bünyesinde vatanımıza ve milletimize kanımızın son damlasına kadar en iyi şekilde hizmet edeceğiz." diye konuştu. Okulun dönem birincisi Kızıltaş, ikinci Samet Kızılhan ve üçüncü Abdülkadir Erdoğan'a diplomaları Orgeneral Akın Öztürk, Orgeneral Abidin Ünal ve Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta tarafından verildi. Ailelerin duygu dolu anlar yaşadığı törende bir öğrenci sıcak hava sebebiyle baygınlık geçirdi. Tören, mezun olan öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla tamamlandı.