Motosiklet tutkunu gelin ve damadın düğün araçları da motosiklet oldu. Çift ayrı ayrı bindikleri kros motosikleti ile düğün salonuna geldi.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaklaşık bir yıl önce kurduğu Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı da olan Celil Özdemir, kendisi gibi motosiklet tutkunu polis memuru İlknur Çolak ile tanıştı. Evlilik kararı alan genç çift düğün araçlarını da kros motosikletinden yaptı.

Kastamonu'dan gelin arabasıyla alınarak Safranbolu'ya gelen genç çift, şehir girişinde onları bekleyen motosikletlerine binerek konvoyla kent turu attı. Gelin ve damadın ayrı ayrı kullandıkları motosiklet vatandaşlar tarafından alkışlarla desteklendi. Çeşitli illerden gelen çok sayıda motosiklet tutkununun da eşlik ettiği konvoy şehir turu atarak düğün salonunun yolunu tuttu. İlginç görüntülerin oluştuğu düğün konvoyu salon girişine kadar sürdü. Genç çift motosikletleriyle alkışlar eşliğinde düğün salonuna girdi.

Damat Celil Özdemir burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Eşimle birlikte ikimizde motosiklet kullanıcısıyız. Hem motosikletin farkındalığını insanlara, arkadaşlarımıza, eşimize dostumuza öğretmek amacıyla hem de insanlar bizi biraz benimsesin, öğrensin ve bir araçtan sayması için biz de bir farkındalık yapalım dedik. Kullandığımız motosikletleri de gelin arabası daha doğrusu gelin motoru yapalım dedik" dedi.

Vatandaştan olumlu tepkileriyle karşılaştıklarını ifade eden damat Celil Özdemir, "Herkesin el sallayıp tezahürat yapması hoşumuza gitti. Motosiklet önceden Avrupai filmleri izlememizden kaynaklanan serseri imajı vardı. Artık yavaş yavaş bu imajı kırıyoruz. Bir çok motosiklet kullanıcısı doktor, avukat, mühendis motosiklet kullanıyor. Artık vasıflı insanların motosiklet kullandığı, bir nevi de öğretmek istedik. Eşim polis memuru, ben de teknikerim. Parasızlıktan değil, serserilikten değil, keyif ve spor amacında motosiklet kullanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gelin polis memuru İlknur Çolak (Özdemir) ise bu fikrin motor sayesinde tanıştıkları ve özellikle motor olayına vurgu yapmak istedikleri için düşündüklerini belirterek, "Bunun için de en önemlisi düğünümüzdü. Motor sayesinde tanıştığımız için düğünümüzü böyle yapmak istedik. Çok da güzel oldu." dedi.

Arkadaşlarıyla birlikte düğün salonuna giren mutlu çift dans ve oyun havalarıyla eğlendi.