Erzurum'da Numan-Figen Şenol çifti, dünya evine girmeden önce sandık başına gidip oy kullandı. Bugün düğünleri yapılacak olan damat ve gelin, oy kullandıktan sonra düğün salonuna geçti.

Oy verme işleminin başladığı 08.00'de Palandöken ilçesi Yunus Emre Mahallesi'ndeki Kazım Karabekir Teknik ve Meslek Lisesi'nin önüne gelin arabasıyla gelen Numan-Figen Şenol çifti, alkışlar arasında oy vermek için okula girdi. Gelinlik ve damatlıkla oy kullanan Şenol çifti yine çevredeki vatandaşların alkışları ve tebrikleri arasında gelin aracına binerek, düğün salonunun yolunu tuttu. Damat Numan Şenol, iki düğünü bir arada yaşadığını belirterek, "Bugün iki düğün yaşıyorum. Oyumu kullandım. İstikrar için oy kullandım. Akşam 5'ten sonra da ikinci düğünü yaşayacağım." dedi. Gelin Figen Şenol ise seçimlerin ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Hakkımızda hayırlısı." diye konuştu.

Öte yandan, il genelinde 2 bin 179 sandıkta 484 bin 714 seçmen oy kullanacak. Erzurum H Tipi, Kadınlar Cezaevi ve E tipi E Tipi cezaevlerinde 3 sandıkta 600 tutuklu ve hükümlü oy kullanacak.