Bursa’da dün akşam gelinine yemeğe giden Bayrak ailesi su altında kalmaktan kurtuldu. Fidyekızık mahallesinde evleri sel sularına gömülen Yaşar Bayrak yetkililerin kendilerine sahip çıkmamasından yakındı.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Fidyekızık Mahallesi'nde yaşanan sel felaketinin ardından temizleme çalışmaları sürerken maddi boyutu da ortaya çıkmaya başladı. Selin etkili olduğu Fidyekızık ve Erikli mahallelerinde birçok ev ve işlerinin alt katlarını sel suları basarken onlarca araçta zarar gördü. Mahallede bir caminin alt katını da sel suları bastı.

Mahallelerde sabah saatleri ile başlayan temizlik çalışmaları devam ediyor. Sel suları basan evler vatandaşlar ve belediye ekipleri tarafından temizleniyor. Selin vurduğu mahallelerde onlarca araç selin getirdiği taş ve çamur altında kalmış durumda.

GELİNİ YEMEĞE ÇAĞIRMASA SELDE KALACAKTI

Fidyekızık mahallesinde evi sular altında kalan Yaşar Bayrak, “Ben ülkemin ve devletimin çok güçlü olduğunu zannediyordum ama dün saat 17.00’dan beri bu felaket olmuş o saatten beri itfaiye gelip, BUSKİ gelip benim yapacak bir şeyim yok diyor. Diğerleri gelip bir şey yapamayacaklarını söylüyor. Dünden beri bu su ve çamur evimden çekilmedi. Demek ki insan olsa kapıyı açamayacağız ve insanlar dünden beri suyun içinde boğulmuş olacaktık. Demek ki biz bu kadar küçük bir devletiz, kardeşim devlet büyüklüğünü burada gösterecek, devlet sadece devlet dairesinde vergi toplamakla olmaz.” dedi.

4 katlı evinin iki katının sular altında kaldığını aktaran Bayrak, şöyle devam etti: “Karşıdaki binada gelinim oturuyor. Pazar olduğu için yemeği hep beraber yiyelim dedi ve bizi çağırdı. Onsan sonra yukarıdan birden baktık sel geliyor. Buraya geçemiyorduk, bir geldik ne evimiz kalmış, nede başka bir şey. Allah razı olsun devletimizden ki yapılan budur. Başkan geldi bütün imkanları buraya seferber ettiğini söyledi ama yapılan hizmet te budur.”

Mahallede bulunan Ashab’ı Kiram Camisinin alt katını da sel suları bastı. Camiyi temizleyen cemaatten Orhan Tekdemir ise, caminin selden sonra alt katılını sel suları ile dolduğunu belirterek, “Burada daha önce namaz kılınıyordu, yukarısı yapılınca burayı boşalttık. Şimdi yukarıda namaz kılınıyor. Dün akşamki selde doldu.” dedi.