Yargıtay, boşanan kadının kocasının ailesinin hastane masrafları için rızası dışında bozdurulan altınların kadına iade edilmesi gerektiğine hükmetti.

Nevşehir'in Derinsuyu ilçesinde ikamet eden çift boşandı. Kadın, altınlarının rızası dışında kocasının ailesinin hastane masrafları için bozdurulduğunu, bu altınların iade edilmesi için Derinsuyu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 'tazminat' davası açtı. Mahkeme, kadının tazminat talebini kısmen reddetti. Kadın, kararı temyiz etti. Dava dosyasını yeniden değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını bozdu.

Davacı kadının yargılama sürecinde verdiği dilekçesinde, ziynet eşyalarının aynen, mümkün olmadığı takdirde ise 11 bin 530 liralık bedeli istediğinin belirtildiği Yargıtay kararda, "
Yapılan yargılama, toplanan deliller ve özellikle davalı-davacı koca ile tanık olarak dinlenilen annesinin 26 Ekim 2009 tarihli beyanlarından, 1 adet orta boy kolluk, l adet ince boy kolluk, 2 adet taşlı yüzük ve 1 adet hediyelik kalpli kolyenin davacı- davalı kadının rızası dışında hastane masrafları için harcandığı anlaşılmış ve bu ziynetler yönünden ziynet alacağı kanıtlanmıştır. Gerçekleşen bu durum karşısında 1adet orta boy kolluk, 1 adet ince boy kolluk, 2 adet taşlı yüzük ve 1 adet hediyelik kalpli kolyenin aynen, olmadığı takdirde bedeline hükmedilmesi gerekirken yazılı şekilde karar verilmesi isabetsiz olup, bozmayı gerektirmiştir. Temyiz edilen hükmün bu sebeple bozulmasına, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu bölümlerinin ise onanmasına oy birliği ile karar verilmiştir." denildi.