Karabük’ün Yenice ilçesinde 13 yıldır hizmet veren Anafen Dersanesi öğrencisi Kadir Emre Örenli, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 sorunun hepsini doğru cevapladı. Bu başarı Yenice’de ilk oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın TEOG sistemi kapsamında 26-27 Kasım'da yaptığı 8. sınıflar 1. dönem ortak sınav sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sınav sonuçlarına göre, Karabük’ün Yenice ilçesinde 13 yıldır hizmet veren Yenice Anafen Dersanesi’nden Kadir Emre Örenli, 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak bir ilki gerçekleştirdi. Diğer yandan Ümitcan Erdal 115, Türker Demirci ve Nur Seren Hacıosmanoğlu 114, Hatice Eren 113, Mertcan Kuzören 111 ve Melikenur Tefenli 106 soruyu doğru cevaplama başarısı gösterdi.

Yenice Anafen Dershanesi Müdürü Kadir Kaynar, "TEOG sınavında 120 soruda 120 yapan öğrencimiz Kadir Emre Örenli, tarihi bir başarıya imza atmıştır. Başarılı olmak için her gün daha çok çalışmak zorundayız. Yoksa başarılı kalınmayacağının bilinciyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 2. TEOG’da da başarımızın yükseleceğine dair olan inancımız her geçen gün artmaktadır. Bize inanan ve bize güvenen tüm veli, öğrenci ve halkımızı yanıltmamanın haklı gururunu da hissetmekteyiz." dedi.