Bursa Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi, 6. Uluslararası Arapça Yarışmaları 'Arapça Koro’ kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin koordinasyonunda yürütülen 6. Uluslararası Arapça yarışmalarının İmam Hatip Ortaokulları Türkiye finalleri, Kayseri’de gerçekleştirildi.

Arapça Çocuk Şarkıları kategorisinde Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi; il elemeleri için bir video, bölge elemeleri için ayrı bir video olmak üzere, ‘Videonu Çek Gönder’ kuralı ile yürütülen yarışmaya katıldı. Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi, 81 ilden katlan 917 İmam Hatip Ortaokulu arasında Türkiye birincisi olmayı başardı. 8 bin 67 öğrencinin bin 401 video ile katıldığı yarışmaya, Elif Kızıltop, Ömer Şap, Elif Pelin Temir, Yaren Bayrak, Gülsemin Bozkurt, İbrahim Emir Çelik, Nazar Yıldız, Ahmet Sait Atlı, İbrahim Enes Yıldırım, Zelal Ekti, Rabia Taşkemer, Esma Tüfekçi, Rümeysa Kobal, Nazlı Topal ve Ali Can’dan oluşan ekiple katılan Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi korosu, il ve bölge elemelerini birincilikle tamamlayan 10 okulla yarıştı.

Yarıma sonrasında gerçekleşen görkemli ve heyecanlı geçen ödül töreninde Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’ın elinden ödüllerini aldı.