Ankara’da barışmak istediği eşi tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen genç bayanın cenazesi mahalleli kadınların sloganları eşliğinde morga kaldırıldı. Zanlının kendilerine verilmesini isteyen kadınlar, "Cumhurbaşkanı diyor ki ben bu gömleğe dar geliyorum. Dar geliyorsa gelsin. Bizlere sahip çıksın." şeklinde tepki gösterdi.

Başkent’te kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Eşi Osman Duran’dan (34) şiddet gördüğünü belirten Meral Duran (27) Kırıkkale’deki evinden kaçıp, Ankara Mamak’taki baba ocağına sığındı. Koca Duran, sabah saatlerinde eşiyle görüşmek üzere kayınpederinin evine geldi. Meral Duran’la konuşmak üzere parka giden koca, yanında getirdiği bıçakla eşini defalarca bıçaklayıp öldürdü. Elindeki bıçağı toprağa saplayan kocayı, olay yerine gelen polis ekipleri gözaltına aldı. 2 çocuk annesi genç kadının cenazesi savcının yaptığı incelemenin ardından morga gönderildi.

'OY İÇİN GELİP BİZİM CANIMIZI İSTİYOR'

Olay yerinde toplanan mahalleli kadınlar ise cinayete tepki gösterdi. Bugün Meral Duran’ın başına gelenin başka bir gün kendi başına gelebileceğini söyleyen kadınlar, "Korkudan dışarı çıkamayacak mıyız?" diye sordu. Başka bir kadın ise "Cumhurbaşkanı diyor ki; ben bu gömleğe dar geliyorum. Dar geliyorsa gelsin. Bizlere sahip çıksın. Gömleğe dar gelmek anlamında hiçbir şey yapılmadı. Oy için gelip bizim canımızı istiyor. Canımızı ona mı vereceğiz?" dedi.

Mahalleli kadınlar arasında zaman zaman ‘idam’ tartışması yaşanırken, kadınlar zanlının kendilerine verilmesini istedi. Tepkiler üzerine polis ekipleri, kadınların buradan uzaklaşmasını söyledi.

Genç kadının cenazesinin ardından ellerini açıp dua okuyan kadınlar, cenaze kaldırılırken, ‘Devlet uyuma kadınlara sahip çık’, ‘Kadına uzanan eller kırılsın’ sloganları attı.