İzmir'in Bayraklı ilçesindeki evinde vücudunun birçok yerinden bıçaklanarak öldürülmüş ve halıya sarılmış olarak bulunan yeni evli Elif K.'nin, katil zanlısı olarak yakalanan eşi Savaş K. tutuklandı.

Olay, 19 Temmuz 2015 tarihinde, Osmangazi mahallesi, 592/13 sokakta bulunan apartmanın giriş katındaki dairede meydana geldi. Kötü kokular gelmesi üzerine apartman sakinlerinin durumu polise bildirmesi ile adrese giden polisler, uzun süre evin zilini çaldı ancak kapıyı kimse açmadı. Bunun üzerine durum savcıya iletildi. Nöbetçi savcının talimatıyla çilingir çağrıldı. Girilen evde, ilk aşamada kötü koku dışında olumsuzluk görülmedi. Polisler, evde yaptıkları detaylı aramada, bir koltuğun arkasındaki halıyı açtı. Halıya sarılmış şekilde, bıçaklanarak öldürülmüş bir kadın bulundu. Bu kişinin, 26 Haziran tarihinde taksi şoförü Savaş K. ile kaçarak evlenen 21 yaşındaki Elif K. olduğu belirlendi. İlk inceleme sonucu, Elif K.'nın yaklaşık 3 gün önce öldürüldüğü anlaşıldı.

Polis, cinayet şüphelisi olarak genç kadının eşi Savaş K.'yi bulmak için çalışmalara başladı. Zanlının yerini belirleyen ekipler, düzenledikleri operasyonla Karabağlar ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı.

Savaş K.'nin, polisteki ifadesinde 2014 yılında sosyal paylaşım sitesinde kendisini varlıklı biri olarak tanıttığını, ailelerinin rızası olmadan evlendiklerini, daha sonra varlıklı olmadığını öğrenen Elif K. ile devamlı tartıştıklarını, son olarak tartışmanın büyümesi üzerine cinayeti işlediğini söylediği iddia edildi.

Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen zanlı Savaş K. tutuklandı.