Canik Başarı Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencileri tarafından atık malzemelerle yapılan tasarımlar görücüye çıktı. 100 farklı çalışmanın yer aldığı sergide, özellikle geri dönüşüm tasarımları ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Canik Başarı Üniversitesi Mimarlık Fakültesi fuaye alanında atık malzemelerden oluşan tasarımların da görücüye çıktığı sergide birbirinden ilginç ve başarılı ürünler sergilendi. Yaklaşık 100 farklı çalışmanın sergilendiği programda Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir öğrencileri tebrik ederek, "Estetiği olmayan, estetik duyguları gelişmeyen bir milletin geleceği noktasında sıkıntıları vardır. Buradaki İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin ödevlerinden oluşmuş farklı konulardaki eserleri görünce iftihar ettim. Öğrencilerimizin gelişiminde, çizgilerinde, kavrayışlarındaki netlik gerçekten beni çok memnun etti." diye konuştu.

İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Us açılış konuşmasında, ortaya çıkan ürünlerin başarısından dolayı İç Mimarlık Bölümü öğretim elemanlarına ve öğrencilerine en içten tebrik ve teşekkürlerini sundu. Sergi açılışına OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, Prof. Dr. Memduh Eker, Doç. Dr. Ali Tokmak, TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı İshak Memişoğlu ve Canik Başarı Üniversitesinin öğretim elamanları, öğrenciler ve öğrencilerin ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

İç Mimarlık bölümü öğrenci sergisi, uygulamalı olarak gerçekleşen 'Projeye Giriş', 'Temel Tasarım ve Anlatım Teknikleri' derslerinde yapılan çalışmalardan oluşmakta. Projeye Giriş dersi kapsamında sergide, bölücü duvar ve genç odası tasarımları, atık malzemelerin kullanıldığı geri dönüşüm tasarımları ve farklı fonksiyonlardaki objelere yeniden işlev kazandırılarak yapılan tasarımlar yer alıyor.