Bu yıl 654.sünü yapılacak olan Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 20-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Güreşlere hazırlıklar yurdun farklı bölgelerinde devam ediyor. Edirneli iki genç pehlivan ise hazırlıklarını boş parklarda ve tavuk ormanında yapıyor.

Günün farklı saatlerinde evlerinden çıkan ve Kırkpınar’da 'Ayak' boyunda mücadele edecek olan gençler parkların yolunu tutuyor. Kıspetlerini giyen genç pehlivanlar, imkansızlık nedeniyle zeytin yağı yerine bir litrelik ayçiçeği yağı alarak yağlanıyor. Peşrev çeken pehlivanlar ardından mücadeleye tutuşuyor. Parklarda hazırlık yapmasını maddi imkânsızlığa bağlayan Alparslan Karadağ, Edirne’nin kendilerine sahip çıkmasını istiyor. Karadağ, “Nereye gidersek derece yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl Allah’ın izniyle ayak boyunda mücadele edeceğiz. İnşallah başkanlarımızdan birisi yardımcı olur. Parkta çalışmak çok zor. Bazen bacaklarımız kesiliyor. Ama güreşçi olduğumuz için bunlara katlanmak zorundayız. Hedefimiz Kırkpınar’da derece yapmak. Allah’ın izniyle başarılı olacağız. Herkesin yardımlarını bekliyoruz.” dedi.

Kendilerine sahip çıkan kimsenin olmadığını belirten Levent Negita, birkaç ustalarının olduğunu ancak onların da şu an kendilerinin çalıştığını belirtti. Çalışmaları bazen onlarla, bazen de kendilerinin yaptığını anlatan Negita, “Edirne’de spor kulübümüz yok yağlı güreşlerde. Minderde var ama minderi o kadar yapamıyoruz. Biz yağlı güreşi seviyoruz. Yaz-kış her zaman yaparız. Biçim için önemli değil. Bazen burada, bazen de tavuk ormanında yapıyoruz.” diye konuştu.