Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi, Yalova Belediyesi, Yeşilay Cemiyeti Yalova Şubesi tarafından başta alkol olmak üzere maddi bağımlılıklarıyla mücadele amacıyla düzenlenen seminer, Yalova Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminere Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu, Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, Yeşilay Cemiyeti Yalova Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çalışkan, Yalova Genç Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kerem Koyuncu ile vatandaşlar katıldı.

Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu, “Sadece Yalova’nın değil tüm dünyanın sorununa el atmak için bir girişimde bulunduk. Biliyorsunuz dünya genelinde yaş oranı gittikçe aşağılara düşmekte. Yalova’da da bağımlılık yaşının 10-12’lere düştüğünü gördük. Özellikle okul çevrelerinde tehlikeyi fark ettik. Biz proje için yaklaşık bir yıldır çalışıyoruz. Katıldığınız için teşekkür ederim. İnşallah bu konuda daha duyarlı olunur” dedi.

Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder de uyuşturucunun toplumun en büyük yarası olduğunu ifade ederek, "Madde bağımlılığı yaş olarak her geçen gün düşüyor. Sadece Türkiye’de değil dünya genelinde ciddi bir tedbir almak gerekiyor." diye konuştu.

Yalova Genç Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kerem Koyuncu da Roman Mahallesi olarak bilinen bölgedeki sıkıntıları ve bölge halkı olarak alınan tedbirleri paylaştı. Koyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda en büyük sıkıntıyı çeken biziz. 50-60 kardeşimizi eğitim vererek, sporla kurtardık. Roman Mahallesi’nde içici yaşı çok düşük. Biz konuya daha yakınız, tehlikeyle iç içeyiz. Dernek olarak mücadele ettik. İçicilerin ufak yaştaki kişilere kötü örnek olmaması adına sokakta kesinlikle madde kullanılmaması yasağı koyduk. Bir senedir bunu sağladık. Eskiden daha çoktu. Çocuklarımız hep görüyordu. Bali içenler var. Buraya gelip sıkıntılarımızı paylaşmaya çözüm bulmaya geldik. Bir yola çıktık, inşallah mahallemizde daha sık çalışmalar yapıp bu konuyu önlemeye çalışıyoruz.”

100. Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Bursa AMATEM yetkilisi Elif Altan Mutlu da seminerde birer sunum yaptılar.