Anma etkinliğinde CHP'li Vekil Kamer Genç, yerel halk oyunları ekibi Varvara ile halay çekti. Etkinlikte söz alarak bir konuşma yapan Kamer Genç, BDP'li bir grup tarafından protesto edildi. Genç, "Buraya gelirken size genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun sevgi ve saygılarını getirdim. Tunceli halkı şunu bilmelidir ki tarih Tunceli halkına bir şans vermiştir. Bu şans Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir evladın ana muhalefet partisinin genel başkanı olmasıdır. Bu memlekete herhangi bir hizmet gelmiyor. Niye gelmiyor? Bu insanların inançlarından dolayı gelmiyor. Her Tuncelili vatandaş onurlu ve soylu bir davranış gösterecekse muhakkak suretle Tunceli'de bütün belediyelerin CHP tarafından alınması gerekir." dedi.

Konuşmasına BDP'li bir grup yuh çekerek tepki gösterirken CHP'li Genç, "Ben şu bağıran arkadaşlarıma hayret ediyorum. Bu halka saygılı olun. Bu halk, beni 7 defa milletvekili seçmiştir. Saygılı olun. Ben size karşı herhangi bir saygısızlık yapmıyorum. Durun fikirlerimi söyleyeyim. İki dönemdir Tunceli merkezde belediyeyi BDP kazanıyor festival için bana davetiye gönderilmiyor. Düşüncelerimiz farklı olabilir ama birlikte yaşamak zorundayız. Birlikte yaşayabilmemiz için kardeşlik duygularını öne çıkarmamız lazım. Siz barışı yuhalıyorsunuz. Beni AKP'liler de yuhalıyor siz de yuhalıyorsunuz. AKP'lilerle beraber hareket ediyorsunuz." diye konuştu.

Etkinlikte söz alan ve Zazaca konuşan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de gerek Kamer Genç'e gerekse de kendisine yönelik tepkileri kınadı, etkinliğin siyaset yapma yeri olmadığını söyledi. Aygün'ün tepkilere sinirlenmesi jest ve mimiklerine de yansıdı.