Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik 1 Kasım Cumartesi günü sabah namazı ile başladı.
Abdulhamithan Camii'nde kılınan Sabah Namazı'nın ardından 10 dakikalık bir sinevizyon gösterisinde Hira Dağı anlatıldı ve cemaat cami içerisinde halka oluşturarak ısınma hareketleri yaptı.
Daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerle Arslanbey Mesire Alanı'na gidilerek burada Sağlıklı Yaşam Parkuru'nda yürüyüş ve sportif etkinlikler düzenlendi.
Arslanbey Mesire Alanı'da bir açıklama yapan Abdulhamithan Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Şirikçi: “BU etkinliği düzenlememizde bizlere yardımcı olan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğimizin amacı hem gençlerimizi camiye alıştırmak hem de güne spor yaparak daha dinç başlamak. Burada sporumuzu yaptıktan sonra tekrar otobüslerle camiye gideceğiz ve orada çay, simit ve poğaça ikramımız olacak. Etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engeliler Şube Müdürü Mehmet fatih Akşam ise bu tür faaliyetleri her zaman desteklediklerini ifade ederek: “Önümüzdeki günlerde benzer etkinlikleri engelli kardeşlerimiz için de yapacağız. İnsanlarımızın spora katkı ve katılımlarının sağlanması yönünde gayret ediyoruz” diye konuştu.