Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü törenlerinin resmi kısmına sivil halkın alınmamasını protesto etmek isteyen Türkiye Gençlik Birliği'ne (TGB) mensup gençler, şehitliklerde bir araya gelerek 'Çanakkale Millete Yasaklanamaz', sloganı attı.

Çanakkale Valiliği tarafından iki ay önce Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl törenlerine vatandaşların alınmayacağını duyurması üzerine Türkiye'nin dört bir yanında tepki yağmıştı. Bu yasağı delmek için TGB Genel Merkezi, örgütlendi ve 'Büyük Çanakkale Yürüyüşü' düzenledi. Türkiye'nin dört bir yanından Çanakkale'ye gelen gençler, yürüyüş öncesi Eceabat ilçesine bağlı Bigalı köyünde buluştu. Hep bir ağızdan "Çanakkale Millete Yasaklanamaz" sloganları atan gençler "Atatürk'ün askerleriyiz" diye de seslerini duyurmaya çalıştı. Gençlerin bir ara "Hırsız Tayyip Erdoğan" sloganları atması da dikkati çekti. Burada toplananlara konuşan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, özgür ve onurlu bir gelecek için hayatlarını feda eden şehitleri şükranla andıklarını söyledi. Cengiz,"Ayaklarımızdaki toprağa, o toprağın altında yatan, şehitleri duyuyabiliyormusunuz. Hissedebiliyormusunuz. Size sesleniyorlar duyuyormusunuz. Diyor ki o şehitler, 100 yıl önce olduğu gibi bugün yine vatan savunması cephelerinde savaşmaya hazır mısınız. Emperyalistlerin işgaline karşı vatanını savunan fedailer şehit olmayı göze alanlar, canlarını ortaya koyanlar, bizleri özgür, onurlu bir gelecek için hayatlarını feda edenler, onları burada bugün şükranla anıyoruz, saygı ile önlerinde eğiliyoruz. Çanakkale ve vatan yolunda büyük Çanakkale Yürüyüşü hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından grup 57'inci Alay'a doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte Seyit Onbaşı'nın kaldırdığı topu temsil eden 5 metre boyunda top onbeşliler kıyafetleri giyen gençler tarafından taşındı. "Çanakkale millete yasaklanamaz" sloganları atarak yürüyen grup, 57'inci Alay'dan sonra Şehitler Abidesi'ne yürüyecek.