Ülkemizin en önemli sorunlarının başında gelen uyuşturucu madde konusunun hiçbir siyasi partinin seçim beyannamesinde yer almadığı ifade edildi.

2 liraya her yerde satılan sentetik uyuşturucu madde (bonzai) gençlerin hayatlarını karartmaya devam ediyor. Son yıllarda kullanımı iyice yaygınlaşan uyuşturucu nedeniyle onlarca genç hayatını kaybetti. Son olarak Bursa’da, Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencileri 24 yaşındaki İsmail Erduman ile 23 yaşındaki Göksel Karabulut, evlerinde uyuşturucu ectacy madde kullandıktan sonra vefat etti. Gözü yaşlı anne babaların ‘yardım’ diye feryat ettiği bu hayati konunun, siyasi partilerin seçim beyannamelerine de giremediği belirtildi.

Ayık Yaşamla Buluşma Derneği (AYBUDER) Başkanı Yavuz Tufan Koçak, partilerin hiçbirinin seçim beyannamesinde ‘bağımlılık’ ile ilgili tek bir kelime bile bulunmadığını söyledi. Bağımlılardan ve bağımlı ailelerinden oy istemeye gelenlere bu konunun sorulmasını isteyen Koçak, partilerin duyarsızlığına tepki gösterdi. Koçak, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Ben seçim beyannamelerinde bunu göremedim, gören varsa söylesin. Yani bu kadar önemli bir konu en az ilk 3 maddenin içinde söylenmemeli mi? Demek ki bağımlılık yok bu ülkede, biz uyduruyoruz bunu. MHP Ankara’dan bizi aradılar, seçim çalışmalarında bununla ilgili bizden bilgi istediler verdik. Ama ortada hiçbir şey yok. CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı beni çağırdı. Orada da herkesle konuştuk, kitaplarımızı, çalışmalarımızı istediler gönderdik ama onların da seçim beyannamelerinde yok. İktidar partisinde zaten yok.”

“HALA ÇİP TAKMAYA, ELEKRİK ŞOKU VERMEYE DEVAM EDİYORLAR”

Ülkede ‘yaşam köyü’ ve ‘rehabilitasyon merkezi’ eksikliğinden söz eden kimsenin olmadığına dikkat çeken Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık Bakanlığı dernekler masası eliyle bizi sık sık denetlemeye başladı. ‘Burada neden bağımlılılar yatıyor’ diyorlar. Hastaneler, ilaçlar varken burada neden tedavi ediliyormuş. Hala bağımlılığın ne olduğunu bilmiyor bu insanlar. Biz bu kadar başarılı olmamıza rağmen. AMATEM, özel hastaneler para basıyor. Bir tane iyileştirdikleri bağımlı varsa söylesinler, Taksim Meydanı'nda ne istiyorlarsa yapacağım diyorum. Yok çünkü. Hala çip takmaya, elektrik şok yapmaya devam ediyorlar. Sonuç alınmadığını bilmelerine rağmen, nedir bu ısrar?”

“BONZAİ’DEN SONRA METANFETAMİN İNANILMAZ ARTTI”

Uyuşturucu kullanımı ve ölüm oranlarının arttığının altını çizen Koçak, “Bakın bonzainin yanında şimdi bir de metanfetamin tehlikesi baş gösterdi. İnanılmaz hızlı arttı. Bursa gene bunun merkezi. 3-4 tane ismi kullanılıyor. Şuanda kullanıp bize gelen bir çocuğun ağzında diş kalmamış. İmplant yapmak için Vakıf Güreba Hastanesi’ne gönderdik, ‘çene kemikleri eridiği için yapamayız’ dediler. Med böyle bir madde. Biz belediyelere gittik, ısrarla Bursa’nın bu sorununa dikkat çektik. Ama ısrarla bizim çocukları dışarı atmaya dönük çaba var.”