Kılıç, Kahramanmaraş Valiliğini ziyaretinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hakkari'deki cümlem neyse Muğla'daki cümlem odur" sözünü hatırlatarak, böyle bir anlayışla ülkeye hizmet ettiklerini söyledi. 
     Gittikleri her yerde "Tek vatan, tek millet ve tek devlet" dediklerini anımsatan Kılıç, "Türkiye'deki 76 milyon insanın birliği ve bütünlüğü için yola çıktık. Değerlerden taviz verilerek bir çözüm süreci içerine de girmiş değiliz. Hiç kimse annesinden duyduğu ilk ninninin dilini tayin etme hakkına sahip olmadı. Ben anne ve babası Türk olan bir siyasetçiyim. Annesi ve babası Kürt olan bir vatandaşımız da olabilir. Hiç kimseye bu konudaki takdir hakkının ne olduğu sorulmadı. Hiç kimseye bu konudaki seçim hakkı sunulmadı. Yaradanın takdiridir" diye konuştu. 
     Türkiye'nin her yerinde aynı cümlelerle siyaset yapabilmenin önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, bunu da AK Parti'nin gerçekleştirdiğini ifade etti. 
     
     -"İstiklal Marşı bütün yurttaşlarındır"- 
     
     Kılıç, insanların aynı değerler etrafında birbiriyle kenetlenmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: 
     "Türkiye'nin her yerinde gerek siyasi faaliyetlerimiz gerekse devlete dair resmi faaliyetlerimizi bayrağımızın altında ve gölgesinde yapabiliyor muyuz- Bizim açımızdan bakıldığında mevzu budur. Mitinglerimizi Hakkari'de, Kahramanmaraş'ta, Konya'da yani her yerde, bayrağımızın gölgesinde yaptık. Bizim açımızdan bakıldığında Kahramanmaraş'ta yapılan neyse Diyarbakır'da yapılan da odur. Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi kampüsünde İstiklal Marşı ve Çanakkale şehitlerini Anma Gecesi düzenlendi. Bizzat oradaydım. Van'da düzenlendi, bizzat oradaydım. 81 ilin tamamında bizim uyguladığımız projelerin hepsi içerik bakımından birbirinin aynısıdır. Çünkü, İstiklal Marşı bu ülkedeki bütün gençlerin bütün çocukların ve bütün yurttaşlarındır." 
     Terörün Türk'üyle, Kürt'üyle, Arnavut'uyla vatandaşın yüreğini yaktığını dile getiren Kılıç, herkesin sabırla bu sürecin neticelenmesini beklemesi gerektiğini söyledi. 
     
     -"19 Mayıs'ı coşkulu bir şekilde kutlayacağız"- 
     
     Kılıç, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na yönelik soru üzerine, "Kutlamaları birkaç saatlik resmiyet icabı formaliteden çıkarttık ve gençleri bayramın baş aktörü haline getirdik. Beden eğitim hareketleriyle bayram kutlaması yapan gençlerin yerini, 19 Mayıs 1919'da ne olduğunu sorgulayan gençler aldı" dedi. 
     "Atatürk Samsun'a niye çıktı- Amasya'da, Erzurum'da, Sivas'ta, Ankara'da, Dumlupınar'da ve İzmir'de ne oldu-" diye soran Kılıç, şunları kaydetti: 
     "Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolun kilometre taşları nasıl döşendi- Şuurlu, milli tarihini bilen, milletin ve memleketine sevdalı, bayrağın hangi koşullarda özgür kaldığının farkında olan bir neslin inşası için çaba sarf ediyoruz. Birileri siyaseten bu işin istismarını yapmak isteyecektir. Kulaklarımız da kapılarımız da oralara kapalıdır. Bayramı, ülkenin her tarafından gelen gençlerle Anıtkabir'den başlayarak, Türkiye'nin 81 vilayetinde coşkulu şekilde kutlayacağız." 
     Kılıç, PTT 1. Lig'e yükselen Faturavizyon Kahramanmaraşspor'u da tebrik etti. 
     Vali Şükrü Kocatepe, ziyaret anısına Bakan Kılıç'a yöreye özgü ve isminin yazılı olduğu ceviz oyma sandık hediye etti.