Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Preveze Deniz Zaferi’nin yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin denizcilerine seslenen Orgeneral Hulusi Akar, şu ifadeleri kullandı: "Bugün şanlı Türk donanmasının kazandığı görkemli Preveze Deniz Zaferi’nin 477’nci yıldönümünü ve kahraman denizcilerimizin Deniz Kuvvetleri Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Türk donanmasının 27 Eylül 1538 tarihinde kazandığı büyük zafer, sadece denizlerdeki hâkimiyetimizin değil, milletimizin denizci yetiştirme yeteneği, muharipliği, moral gücü, birlik ve beraberlik ruhu ile atalarından miras soylu cesaretinin bir göstergesi olarak denizcilik tarihimizdeki müstesna yerini almıştır. Preveze Deniz Zaferi, yüzlerce yıldır büyük bir şeref ve gurur abidesi olarak Türk denizcilerine ışık tutmakta ve zaferin kazanıldığı 27 Eylül günü her yıl 'Deniz Kuvvetleri Günü' olarak kutlanmaktadır. Kahraman leventlerimizin bu şanlı günü kutlu olsun.

Coğrafi konumu itibarıyla üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin güvenliğinin sağlanmasında; çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, güçlü, etkin, caydırıcı ve saygın bir deniz gücüne sahip olmak, tartışmasız bir zorunluluktur. Bu nedenle, Deniz Kuvvetlerimizin sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri daha da üst seviyelere çıkarıp çağın ötesine taşımak, ihtiyaç duyduğumuz geleceğin modern deniz harp silah ve araçlarını üretmek öncelikli hedefimizdir.

Bu vizyon ışığında, Türk denizcilik gücünün kurucusu ve lideri olan Deniz Kuvvetlerimiz; savunma sanayimizin geliştirilmesine daima öncülük etmiş; askerî tersanelerimizin altyapılarını geliştirmiş; harp gemisi inşa kültürünü yaratmış ve denizaltılar dâhil her türlü gemi inşa edebilecek bilgi, beceri ve tecrübeye sahip personel yetiştirmiştir.

YÜCE ULUSUMUZUN GÜVEN KAYNAĞI OLMAYI SÜRDÜRECEĞİNE YÜREKTEN İNANIYORUM

İçinde bulunduğumuz bölgenin en güçlü donanmalarından birine sahip olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız, geçmişten bugüne, ülkemizin denizlerdeki alâka ve menfaatlerinin korunmasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin asli unsurlarından birisi olarak kendisine verilen görevleri başarıyla yerine getirmiş, dünyanın çeşitli denizlerinde şanlı sancağımızı şerefle dalgalandırmış, ulusal ve çok uluslu görevlerde gösterdiği yüksek performans ve başarı ile Silahlı Kuvvetlerimizin dünya çapındaki saygınlığına önemli katkılarda bulunmuş ve yüce milletimizin gururu olmuştur.

Deniz Kuvvetlerimiz, denizci ruha sahip nitelikli personeli, 21’inci yüzyılın muharebe anlayışıyla uyumlu ve yaratıcılığı ön planda tutan özgün konsept ve tasarımlarla üretilmiş araç, silah ve teçhizatı, bilgi teknolojisi, ateş gücü ve kesin vuruş kabiliyeti konularında sahip olduğu bölgesel üstünlüğü ile ülkemizin saygınlığına katkıda bulunmaya, yurt içinde ve yurt dışında kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye devam edecektir.

Deniz Kuvvetlerimizin, Ebedî Başkomutanımız Atatürk’ün: ‘Mükemmel ve güçlü bir Türk donanmasına sahip olmak gayedir.’ düşüncesi doğrultusunda gerçekleştirdiği millî projelerin yanı sıra; etkin, caydırıcı, saygın ve güçlü bir donanma olarak yürüttüğü çalışmalarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce ulusumuzun güven kaynağı olmayı sürdüreceğine yürekten inanıyorum.

PRUVANIZ NETA, UFKUNUZ VE BAHTINIZ AÇIK OLSUN

Bu tarihi günün yıl dönümü vesilesiyle, Preveze Zaferi’nin mimarı Barbaros Hayrettin Paşa ve ebediyete intikal etmiş kahraman denizcilerimizi, başta Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile yüce milletimizin ve ülkemizin bekası uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Başta Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu olmak üzere, Deniz Kuvvetlerimizin bugünkü seviyesine ulaşmasına; ciddiyet, samimiyet diyalog ve koordinasyon içinde yaptıkları çalışmalarla katkı sağlayan fedakâr mensuplarını ve onlara destek veren kıymetli aile fertlerini en içten duygularımla kutlar, başarı ve esenlikler dilerim. Pruvanız neta, ufkunuz ve bahtınız açık olsun!"