Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın 2224. kuruluş yıl dönümünü dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Özel, mesajında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın tarihin şerefli sayfalarına adını altın harflerle yazdıran binlerce yıllık köklü geçmişi, sahip olduğu yüksek değerleri, modern kuvvet yapısı ve üstün muharebe tecrübesi ile dünya orduları arasında saygın bir yer edindiğine değinerek, 2224. yıldönümünü kutlamanın heyecanını yaşadığını vurguladı.

ELDE EDİLEN BAŞARILI SONUÇLARI MEMNUNİYETLE İZLİYORUM

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, mesajına şöyle devam etti: "Kara Kuvvetleri Komutanlığımız, Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'zaferin sırrı, orduların sevk ve idaresinde bilim ve teknik kurallarını yol gösterici olarak almaktır' sözünde ifade edilen anlayıştan hareketle çağın gerektirdiği nitelikleri haiz, bölgesinin ve NATO’nun en modern ve güçlü Kara Kuvvetlerinden biri olabilmek için yüce milletimizin emrinde büyük bir özveri ve gayretle çalışmalarını sürdürmektedir.
Türk Kara Kuvvetleri, vatanına ve milletine adanmışlık duygusu etrafında kenetlenen yapısı, silah arkadaşlığı kavramında ifadesini bulan sarsılmaz birlik ve beraberliği, mutlak itaate dayalı geleneksel disiplin anlayışı sayesinde terörle mücadelede ve sınır güvenliğinde elde ettiği başarıların yanı sıra, dünyanın farklı bölgelerinde görev aldığı Barışı Koruma ve Destekleme Harekâtları başta olmak üzere, uluslararası alanda sergilediği üstün performans ve çeşitli yabancı ülke mensuplarına verdiği kaliteli eğitimle de ülkemizin ve Silahlı Kuvvetlerimizin dünya çapındaki saygınlığına önemli katkılarda bulunmaktadır.

Kara Kuvvetlerimizin ‘etkinliğini, caydırıcılığını ve saygınlığını’ artırmaya yönelik olarak geliştirilen, bilimsel bir yaklaşım tarzıyla bütüncül ve sistematik bir şekilde sürdürülmekte olan Kurumsal Gelişim Projelerinin, Kara Kuvvetlerimizin çağın gereklerine göre yeniden yapılandırılmasında, her an harbe hazır, beka kabiliyeti yüksek, süratli reaksiyon gösterebilen, küresel erişim ve hassas angajman yetenekleriyle donanmış bir kuvvet yapısına sahip olma hedefine ulaşmasında önemli katkıları olacağına inanıyor ve bugüne kadar elde edilen başarılı sonuçları memnuniyetle izliyorum. Hızla değişen dünyada, değişimi takip eden değil, değişimin yönünü ve hızını doğru kestirerek etkin, esnek ve sürekli bir gelişim içinde bulunan, ‘önce insan’ yaklaşımıyla, eğitime ve öğretime sürekli yatırım yapan bir kuvvet olmak” vizyonuyla çalışmalarına yön veren Kara Kuvvetlerimizin ulaştığı seviyeyi daha da ilerilere taşıyarak geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de bölgesel ve küresel barışın, istikrarın, huzurun ve güvenin teminatı olmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Bu kuruluş yıl dönümü vesilesiyle; cennet vatanımızı büyük fedakârlıklarla bizlere armağan eden, başta devletimizin kurucusu, Cumhuriyetimizin mimarı, Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile, kutsal vatan toprağı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile fertlerine şükranlarımı sunuyorum.

Başta Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar olmak üzere, Kara Kuvvetlerimizin imkân ve kabiliyetlerinin daha üst seviyelere taşınması için her türlü gayreti gösteren, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de vazifelerini başarıyla yapmaya devam edeceğine yürekten inandığım fedakâr ve kahraman muvazzaf personelini ve emekli mensuplarını, onlara destek veren kıymetli aile fertlerini en içten duygularımla kutluyor, kendilerine başarı ve esenlikler diliyorum."