Genelkurmay Başkanlığı'nca Çanakkale Zaferi’nin 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında bazı illerde Türk Silahlı Kuvvetlerini tanıtıcı stantlar kurulacak ve Çanakkale Savaşı temalı resim/maket sergisi yapılacak.

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre,

Ankara garnizonu içerisinde;

"Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nca 20-22 Mart 2015 tarihlerinde Cepa AVM,

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca 20-22 Mart 2015 tarihlerinde Armada AVM,

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nca 20-31 Mart 2015 tarihlerinde Panora AVM

Jandarma Genel Komutanlığı'nca 20-22 Mart 2015 tarihlerinde Optimum AVM'e etkinlik yapılacak.

Ankara dışındaki yapılacak organizasyonlar ise “1’inci Ordu Komutanlığı'nca İstanbul garnizonunda Özdilek AVM/Levent ve Paladium AVM/Ataşehir’de,

Ege Ordu Komutanlığınca İzmir garnizonunda KİPA AVM/Balçova’da. Kuzey Deniz Saha Komutanlığınca Çanakkale garnizonunda Deniz Müzesi Komutanlığı/Çanakkale tarafından tarihi Çimenlik Kalesi (Kale-i Sultaniye) içindeki sinevizyon odaları ile çevresindeki açık sergi alanı ve sanat galerisi binasında TSK’yı tanıtıcı stantlar kurulacak ve Çanakkale Savaşı temalı resim/maket sergisi icra edilecek.”

AVM’lerde TSK Foto Film Merkezi Komutanlığı'nca hazırlanan TSK tanıtım filmi ve 1915 Çanakkale filmi, ATASE Daire Başkanlığı'nca hazırlanan Çanakkale Savaşı temalı resimler ve Kuvvet Komutanlıklarını tanıtıcı maket ve resimler sergilenecek.

Vatandaşların istifadesi amacıyla Harbiye Askeri Müzesi, Deniz Müzesi ve Havacılık Müzesine girişler 16-22 Mart 2015 tarihlerinde ücretsiz olacak.