Genelkurmay Başkanlığı, Uludere’de keşik gözetleme görevini icra eden unsurlara, teröristler tarafından sınırın Irak tarafından ateş açıldığını açıkladı.

Genelkurmay’dan yapılan açıklama şöyle: “Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından; Şırnak/Uludere/Gülyazı Köyü Salatalıkpınarı Mevkiinde keşif/gözetleme ve pusu/dinleme faaliyeti icra eden Unsurlarımıza, Gülyazı/Karaçalı bölgesinde, sınırın Irak tarafından taciz ateşi açılmıştır. Açılan taciz ateşine, Beyaz Tepe Üs Bölgesinde bulunan hafif ve ağır silahlarla anında karşılık verilmiştir. Yapılan karşı ateşleri müteakip, taciz ateşleri kesilmiş olup, olay esnasında herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir.”

BATMAN’DA DURDURULAN ARAÇTA KALEŞNİKOF ELE GEÇİRİLDİ

Genelkurmay’ın açıklamasında, Batman’da durdurulan bir araç Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirildiği belirtildi. Açıklama şöyle: “Güvenlik güçleri tarafından, Batman / Merkez Kolbaşı Köyünde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesinde, bir otomobilde yapılan aramada, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirilmiştir.”

CİZRE’DE PARK HALİNDE AKARYAKIT TANKERİ YAKILDI

Genelkurmay açıklamasında, Cizre’de park halindeki akaryakıt tankerinin yakıldığı ifade edildi. Açıklama şöyle: “Kimliği belirsiz iki kişi tarafından, Şırnak/Cizre İlçesi Konak Mahallesinde park halinde bulunan bir akaryakıt tankeri, benzin dökülmek suretiyle yakılmış ve söz konusu araçta maddi hasar meydana gelmiştir. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır.”

CİZRE’DE EVİNDEN KAÇIRILAN VATANDAŞTAN PARA İSTENDİ

Genelkurmay, Cizre’de 7-8 kişilik bir grubun, evinde ikamet eden bir vatandaşı kaçırarak serbest bırakılması için bir miktar para istendiğini aksi takdirde ölümle tehdit edildiğini açıkladı. Genelkurmay açıklaması şöyle: “Yüzleri kapalı 7-8 kişilik bir grup tarafından, Şırnak/Cizre İlçe Merkezinde ikamet eden bir vatandaş, evinden zorla alınarak, adresini bilmediği bir yerdeki çadıra götürülmüş, vatandaşın üzerinde bulunan üç adet cep telefonu, bir adet araç ruhsatı ve nüfus cüzdanı gasp edilmiştir. Söz konusu vatandaş, anılan şahıslar tarafından, “Bir miktar para cezası ödemesi gerektiği, aksi takdirde öldürüleceği” söylenerek tehdit edilmiştir. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır.”