Genelkurmay Başkanlığı dün (22 Temmuz) Doğu ve Güneydoğudaki bazı illerde yaşanan 6 terörist olaylara ilişkin internet sitesinden bilgilendirme yaptı. TSK tarafından yapılan bilgilendirmede teröristlerin askeri karakollara ve askerlere ateş açtı, karayollarını trafiğe kapatıp propaganda yaptı. Müdahale eden askerlere ateş açtı. Ayrıca teröristler Van'ın Çaldıran ilçesinde 3 TIR'ı, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir kurtarıcı, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 2 otomobili, Siirt'in Şirvan ilçesinde HES Baraj İnşaatında bir kamyon, 2 mikser ve bir iş makinasını yaktı.

Genelkurmay resmi internet sitesinde yapılan bilgilendirmeye göre dün meydana gelen terör olayları şöyle sıralandı:

"Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Tunceli / Hozat Yenibaş Jandarma Karakol Komutanlığına saat 13.10'da silahlı saldırıda bulunuldu. Yapılan silahlı saldırıya, askerler tarafından, derhal ateşle karşılık verildi ve yapılan karşı ateşleri müteakip, terörist ateşleri kesildi.

Silahlı üç terörist tarafından, Van / Çaldıran İlçesi mülki sınırları içerisinde, Çaldıran-Doğubayazıt kara yolu 15’inci kilometresinde, saat 18.00'de üç adet TIR durdurularak yakıldı.

Bir grup terörist tarafından saat 18.40’ta, Van İl Jandarma Komutanlığınca olay yerine sevk edilen Jandarma unsurları silahlı saldırıda bulunulmuştur. Yapılan silahlı saldırıya, unsurlarımız tarafından, derhal ateşle karşılık verilmiş ve yapılan karşı ateşleri müteakip, terörist ateşleri kesildi.

Silahlı bir grup terörist tarafından, Diyarbakır / Lice İlçesi Duru Mahallesinde, Diyarbakır-Bingöl kara yolu 18.30 sularında kesilerek trafiğe kapatıldı. Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından durdurulan kamyonetin yakılacağı esnada, sürücünün kaçmaya çalışması üzerine, arkasından silahla ateş edildi. Bir kurtarıcı durdurularak molotof kokteyli atılmak suretiyle yakıldı. Bir otomobil durdurularak sürücüsü araçtan indirilip, araç ile birlikte araçta bulunan bir adet ruhsatlı tabanca gasp edildi.

Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı 4-5 terörist tarafından, saat 22.50’de, Diyarbakır / Hani İlçesi Sergen Köyü mülki sınırları içerisinde, Diyarbakır-Hani karayolu Soylu Köyü yol ayrımında kesilerek yaklaşık 60 araç durduruldu, kontak anahtarları alındı ve iki özel otomobil yakıldı.

Ayrıca yine Bölücü Terör Örgütüne müzahir yüzleri kapalı tabancalı ve av tüfekli 6-7 kişilik diğer bir grup tarafından, eş zamanlı olarak Diyarbakır-Lice İlçesinde Diyarbakır-Bingöl kara yolu, Çalıbükü Köyü bölgesinde, 10-15 araç durdurularak, yarım saat süre ile trafiğe kapatıldı ve araç şoförlerine örgüt propagandası yapıldı. Anılan kapalı yollar, Jandarma unsurlarının müdahalesi ile 23 Temmuz 2015 günü saat 05.30’da yeniden trafiğe açılmış, olay bölgelerinde bulunan teröristler kaçtı.

Tabancalı ve maskeli iki şahıs tarafından, Ağrı / Doğubayazıt İlçesinde, saat 13.00'de bölgede elektrik arızasını gidermek üzere bulunan Elektrik Dağıtım Şirketi çalışanı iki vatandaş tehdit edildi, şirkete ait araç ve şahısların üzerinde bulunan iki adet cep telefonunu gasp edildi.

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Siirt / Şirvan Dişlinar Köyü bölgesinde, bir HES Baraj İnşaatında saat 22.00'de bir kamyon, iki mikser ve bir iş makinası yakıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1’inci Hudut Alay komutanlığı hudut unsurları tarafından, Gaziantep / Oğuzeli Suriye sınır hattında, DEAŞ terör örgütü üyesi dört şahıs, saat 01.00 sularında Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışırken yanlarında dört çocukla birlikte yakalandı."