Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK); hiçbir legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal hiçbir odakla irtibat ve işbirliği içinde olmadığı açıklamasını yineledi.

Yazılı ve görsel bazı basın yayın organlarında son zamanlarda, TSK’nın kurumsal kimliğine ve bazı mensuplarının kişilik haklarına yönelik iddia ve söylemlerin görülmesi üzerine vatandaşların bilgilendirilmesinde fayda mütalaa edildiğine işaret eden Genelkurmay, internet sitesi üzerinden 22 Kasım 2014 tarihinde yapılan basın açıklamasını yeniden paylaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ulusal güvenliğe yönelik her türlü tehlike ve tehdidi büyük bir dikkatle izlediği vurgulanan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri; hiçbir legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur. Diğer taraftan; devletimizin resmî yapısı dışında ister etnik yapıyı, ister dinimizi istismar eden kişi ve odaklarla etkin mücadele sürdüren en ciddi kuruluşun Türk Silahlı Kuvvetleri olduğu unutulmamalıdır. “ ifadeleri tekrarlandı.

“YARA AÇMADAN ADİL, VİCDANİ VE HAKKANİYET ESASLARINA GÖRE SONUÇLANMASI İÇİN GAYRET SARF EDİLMEKTEDİR”

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki paralel yapılanmayla ilgili söylem ve iddialara yönelik olarak, ilk günden itibaren kapsamlı olarak, hem idari hem de adli inceleme başlatıldığı belirtilerek, “Elde edilen tüm bilgiler en ince detayına kadar değerlendirilmiş, iddia sahiplerinin bilgisine başvurulmuş ve konu üzerindeki çalışmalar yoğunlaştırılmıştır.” denildi. TSK’da disiplinsizliğe ve itaatsizliğe müsamaha ve hoşgörü ile bakılmadığına işaret edilerek, bu bağlamda, haklarında yasal yeterli delil ve kanaat oluştuğu takdirde, o kişilerin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiklerinin derhal kesildiği hatırlatıldı.

Genelkurmay açıklaması, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı mensuplarına yönelik olarak yıllardır devam eden ve bugün ‘Kumpas’ yapıldığı söylenen davalar da dikkate alınarak ileride aynı durumla karşılaşmamak için iddiaların daha titiz bir şekilde, kurum içerisinde her hangi bir yara açmadan adil, vicdani ve hakkaniyet esaslarına göre sonuçlanması için gayret sarf edilmektedir.” cümlesiyle sona erdi.