SABIR, VAKAR, ONUR...

Üsteğmen'in Genelkurmay Başkanı tarafından makamında kabul edildiğine ilişkin duyuru, iç haberleşme sisteminden yapıldı. Duyuruda üsteğmenin ismi verilmezken, söz konusu olaya da değinilmeden şu ifade yer aldı:

"Suriye sınırında çok zor şartlarda görev yapan subayımız,  sabır, serinkanlılık, sebat ve vakarından, onurlu duruşundan dolayı Genelkurmay Başkanı tarafından makamında kabul edilmiştir." 

İLK KEZ OLUYOR...

Askeri kaynaklar, genç bir subayın Genelkurmay Başkanı tarafından bizzat çağrılarak, makamında kabul edilmesinin, 40 dakika boyunca kendisiyle sohbet edilip, çay ikram edilmesinin bir ilk olduğuna dikkat çektiler. Üsteğmenin bu davranışının tüm personele örnek olması; olağanüstü durumlarda 'tahriklere gelmeyin, sabırla ve onurla görevinize devam edin" mesajı taşıdığını belirttiler.

"BENİM TOPRAĞIMSA ÇIK DIŞARI"

IŞİD'den kaçan Suriyeliler için Kobani'de çadır kuranlarla, askeri taş yağmuruna tutanlara yapılan müdahaleye tepki gösteren Kışanak, üsteğmene, "Senin devletin bana söz verdi" demişti. Üsteğmen de bu sözlere sesini yükseltmeden ve soğukkanlılığını bozmadan "Burası benim devletimse, benim toprağımsa çıkın dışarı" karşılığını vermişti.