Gediz Nehri'nin, son günlerde aralıksız devam eden yağışlardan dolayı taşması sonucu Turgutlu'da binlerce dönüm tarım arazisi su altında kaldı. Geren ve Arpalık mevkilerinde yükselen suların ortasında kalan Recep Türker'e ait çiftlikte bulunan yaklaşık 22 bin tavuk, suların kümesi basması sonucu boğularak telef oldu. Mağdur olan Türker, Gediz Nehri yatağında oynamaların bölgede su taşkınlıklarına sebep olduğunu söyledi. Daha önce de kümesini su basmasına rağmen yetkililerin hiçbir önlem almadığını dile getiren Türker, son yağmurla birlikte 22 bin tavuğunun telef olduğunu bildirdi. Türker, "Yaklaşık 60 bin TL maddi zararımız var, perişan olduk." dedi.

Gediz Nehri kenarında hayvan çiftliği bulunan Ersin Enseri de yağmur ve kar yağışlarının son yıllarda korkulu rüyaları olduğunu söyledi. Taşan Gediz Nehri'nin çiftliklerini su içerisinde bıraktığını dile getiren Enseri, yetkililerin bir an önce hehri ıslah çalışması için harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.

Geren mevkisinde sebze bahçesi bulunan ve yüzlerce dönüm arazisi su altında kalan çiftçi Süleyman Erdoğdu ise, “Arazilerim sular altında. 35 bin TL zararım var. Benim zararımı kim karşılayacak? Yetkililer, bir an önce bizim sesimizi duymalı. Bize aynı korkuyu her yaşatmamalılar.” dedi.

Turgutlu Ovası'nda çok sayıda tarım arazisinin su altında kaldığını, özellikle üzüm bağlarında maddi hasarın büyük olduğunu belirten Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, yağmurların aralıksız devam etmesi halinde başka tarım arazilerinin de su altında kalmasının kaçınılmaz olacağını söyledi. Daha büyük afetler yaşanmasından çekindiklerini dile getiren Şenol, taşkın sebebiyle ova köylerine ulaşımı sağlayan beş köprüden üçünün su altında kaldığını ve ulaşımda güçlükler yaşandığını ifade etti. 70'e yakın hayvan besi çiftliğinin de su altında kaldığını aktaran Şenol, yaklaşık 50 bin dönüm arazinin su altında olduğunu belirterek, Irlamaz ve Karaçalı çaylarında da taşkın yaşanabileceği konusunda çiftçileri uyardı.

Turgutlu İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bölgeye giderek mahsur kalan çiftliklerde hayvanların yem ihtiyaçlarını, iş makineleriyle yem ve saman taşıyarak gidermeye çalıştı. Turgutlu Belediyesi Fen İşleri ile Park ve Bahçeler ekipleri de yüzlerce hayvanın mahsur kaldığı çiftliklere ulaşımı kolaylaştırmak ve hayvanları tahliye etmek amacıyla çalışma yaptı. Tahliye çalışmalarına Turgutlu Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Çetin, jandarma ekipleri ve çiftçiler de katıldı. Turgutlu ile İzzettin, Sinirli, Musalaryeniköy, Temrek ve Yakuplar mahallelerine ulaşımı sağlayan İzzettin Gediz Köprüsü, iş makineleriyle yarıldı ve kanal oluşturuldu. Ulaşımın, yaklaşık 10 kilometre uzakta bulunan Maden Köprüsü'nden sağlanacağı belirtildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sezer, taşkınlar sebebiyle büyük mağduriyet yaşandığını belirterek, “Birçok çiftçimiz ve çiftlik sahibi büyük zarar gördü. Bölgeyi göle çeviren taşkın sularını tahliye etmek için ekiplerimiz var gücüyle çalışmaktalar. Gece gündüz ekiplerimiz çiftçilerimizin yanında. Onların üzüntüleri, bizim üzüntümüz. Belediyemize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Bölgeyi ekiplerimiz, su taşkınları sona erene kadar gözlem altında tutacaklardır.” dedi.