ADANA (AA) - Seyhan ilçesinde bir binanın giriş katında başlayan ve üst katlara sıçrayan yangında, 4. katta oturan ve aralarında 9 aylık hamile kadının da bulunduğu 5 kişilik aile mahsur kaldı. Yoğun dumandan etkilendikleri öğrenilen 5 kişi, yangının kontrol edilmesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Meydan Mahallesi'ndeki 4 katlı binanın girişinde bulunan yufka imalathanesinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İmalathanede bulunan kartonlar ve binanın izolasyon malzemelerinin tutuşmasıyla yangın kısa sürede büyüyerek üst katlara sıçradı. Bu sırada binanın 4. katında oturan ve aralarında 9 aylık hamile Yasemin Türkoğlu'nun da bulunduğu 5 kişilik Türkoğlu ailesi, yoğun duman nedeniyle evden çıkamayarak mahsur kaldı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına su ve köpükle müdahale etti. Yoğun duman nedeniyle oksijen maskeleriyle müdahale eden itfaiye ekipleri, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı.

Yangında mahsur kalan Türkoğlu ailesi, 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından binadan çıkarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Türkoğlu ailesi bireylerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.