Karaman Özel Gevher Hatun Koleji’nin 4, 5, 6 ve 7. sınıflara yönelik yaptığı Gevher Hatun Koleji Giriş Sınavı'na 2 bin 876 öğrenci katıldı.

2015-2016 Eğitim Öğretim döneminde Gevher Hatun Kolejinin öğrencisi olmak isteyen öğrenciler ödüllü sınavda yarıştı. Gevher Hatun Koleji Müdürü Ali Celal Öztan, okulun Eğitim, öğretim ve sosyal başarıları ile kalitesini ortaya koyduğuna dikkat çekerek, "Karaman eğitim ve öğretimine yön veren okulumuz, her geçen yıl büyüyerek eğitim ve öğretime devam etmektedir." dedi.

Ödüllü sınava olan yoğun ilgi ile birlikte 2014 Teog-1 sınavında iki TÜRKİYE 1.Sİ (700 Tam puan), Karamanın en yüksek YEP (yerleştirme puanı) 495,97 ’na sahip olan öğrenci, İlk 10’da 5 Öğrenci ile başarılı bir eğitim öğretim yılı geçiren okulun yerleştirmelere de damgasını vurduğunu belirten Öztan, "Bunun yanında Karaman’da 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Devlet teşviği ile en çok öğrenci alan okuldur. Bu, karaman halkının eğitim ve kaliteye ne kadar önem verdiğinin kanıtıdır. Gösterilen ilgi bizim sorumluluğumuzu bir kat daha artırmıştır. Geleceğimiz için bize emanet ettiğiniz yavrularınızı en donanımlı şekilde yetiştirmek boynumuzun borcudur. Kolejimizde eğitim kalitesi yanında sosyal aktivitelerin, İngilizce, drama, proje, olimpiyat, akıl oyunları ve sanatsal etkinlikler de önemli çalışmalarımızdandır. İngilizce Eğitiminde iki yabancı öğretmenimizle beraber yabancı dilde dünya kalitesinde eğitim vermekteyiz. Birebir öğrenci rehberliğimiz, ilgili ve fedakar öğretmenlerimiz ile Karaman'da yeniliklere öncülük yapan kolejimiz, başarılarına her geçen gün yenilerini ekleyerek çağa ayak uydurmaktadır. Biliyoruz ki yavrularımızın geleceği çok önemli, bu sorumluk duygusu ile öğrencilerimizin üzerlerine titriyoruz. Yapılan ödüllü sınava giren bütün öğrencilere başarılar diler, kalitesi ve imkanları göze alarak bizi tercih edip yoğun ilgi gösteren bütün ailelere teşekkürü bir borç bilirim." dedi.