Camide içki içildiği iddialarının da bulunduğu en çok sanıklı Gezi davasında tanık olarak dinlenen imam, camide alkol alan kimseyi görmediğini, ancak sarhoş olduğunu düşündüğü kişileri gördüğünü söyledi.

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 255 sanıktan 14’ü katıldı. Duruşmada Gezi olayları sırasında içerisinde içki içildiği iddia edilen Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nin o dönemki imamı Halil Necipoğlu’nun da aralarında bulunduğu tanıklar dinlendi.

Necipoğlu, daha önce poliste ve idari soruşturmada verdiği ifadelerini tekrarladığını belirtti. Sanıkların avukatları Necipoğlu’na sorular yöneltti. Bu sorular üzerine tanık, cami içerisindeki gazın dışarıdan gelen gaz olduğunu söyledi. Cami içerisinde alkol alan kimse görmediğini ifade eden Necipoğlu, “Ancak sarhoş olduğu izlenimini veren kimseler gördüm.” dedi.

Temizlik görevlisi Yaşar Tüylü de tanık olarak verdiği ifadesinde, camiye gelenler arasında yaralı ve baygın olanların da olduğunu söyledi. Dışarıdan gaz girdiğini de ifade eden Tüylü, zaman zaman yoğunluğunun arttığını, kendisinin de etkilendiğini belirtti.

Cami girişine hasır serdikleri için halıların etkilenmediğini anlatan Tüylü, gelenlerin halı mı hasır mı olduğunu fark edecek durumda olmadığını kaydetti. Tıbbi malzeme, yiyecek ve içeceklerin hasırlarla ayakkabılıkların üzerine konduğunu söyleyen Tüylü, camide görünenlerin 25-30 kişi olsa da gelip gidenlerin sürekli olduğunu belirtti.

Tüylü soru üzerine camide kadınlar bölümünde camın önünde bir tane bira kutusu gördüğünü kimin koyduğunu ise görmediğini söyledi.

Mahkeme gelmeyen müşteki ve tanıkların zorla getirilmesi için müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Gezi olayları sırasında eylemciler Valide Sultan Bezmi Alem Camii’ne girmişlerdi. Yaralılara eyleme katılan doktorların müdahale de ettiği camide bazı eylemcilerin içki içtiği iddia edilmiş ve tartışma konusu olmuştu. 255 sanığın yargılandığı bu dava Gezi olaylarına ilişkin açılan ve en çok sanığın yargılandığı dava.