Gezi Parkı’nın çevresindeki taş korkuluklarda yaşayan Suriyeli bir çocuk, yaslandığı taşın devrilmesi sonucu yaklaşık 5 metre yükseklikten yere çakıldı. Yaralanan Suriyeli çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay 13.30 sıralarında Taksim Gezi Parkı’nda meydana geldi. Gezi Parkı’nda yaşadığı öğrenilen Suriyeli evsiz bir çocuk, parkın çevresinde bulunan taşlardan birine yaslandığı sırada taşın kopmasıyla yaklaşık 5 metre yükseklikten yere çakıldı. İsmi öğrenilemeyen çocuk, ağır yaralandı. Çocuğun çığlıklarını duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaparak çocuğu Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Bu sırada çocuğun acı içinde ağlaması yürekleri dağladı. Polis ekipleri taşların bulunduğu bölgeyi şerit çekerek kapattı.

Görgü tanığı bir vatandaş, “Sürekli bu taşlar böyle sallanıyor. Sırtını taşlara verdiği an taşlarla birlikte aşağı düşmüş. Zaten bu duvarlar, sallanıyor çok riskli yerler var burada. Zaman zaman burada böyle kazalar meydana geliyor.” dedi.