Kanal D Gezi olayları sırasında türbanlı bir kadına saldırıldığı ve bebeğinin yanında üzerine işendiği iddialarının yalan olduğunu kamera kayıtları ile ispatladı.

İşte o haber:

Gezi Parkı eylemleri sırasında İstanbul Kabataş'ta bebeğiyle birlikte eylemcilerin saldırısına uğradığını ileri süren ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın “Benim başörtülü kızlarıma, başörtülü bacılarıma saldırdılar” dediği Zehra Develioğlu ile ilgili görüntüler ortaya çıktı.

Kanal D Haber, polisin incelemeye aldığı görüntülere ulaştı. Yayınlanan görüntülerde, “Üzerleri çıplak, elleri deri eldivenli 70-100 kadar adamın ortasında kaldım” diyen Develioğlu'nun yanından bazı eylemcilerin geçtiği ancak saldırının gerçekleşmediği görülüyor.

ELLERİ DERİ ELDİVENLİ

 
AK Partili Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelini 25 yaşındaki Zehra Develioğlu, Gezi Parkı eylemlerinin yeni başladığı 1 Haziran'da Kabataş'ta eşini beklerken bebeğiyle birlikte saldırıya uğradığını iddia etmişti.

Develioğlu şunları söylemişti:
“Ne olduğunu anlayamadığım bir anda üzerleri çıplak, elleri deri eldivenli, başlarında tuhaf bantlı 70-100 kadar adamın ortasında kaldım. Bebek arabam elimden gitti. Bir kadın ”˜Ne geldiyse bu ülkenin başına bunların başörtüsü üzerinden geldi vurun şuna' deyince, bir adam arkamdan tekme tokat vurmaya başladı. Bir taraftan ”˜Bu ülkenin gerçek sahibi biziz anladınız mı ulan' diye bağırıyorlar, bir taraftan tekmeliyorlardı. ”˜Kutsal başörtüymüş, görün bakalım kutsalı size neler yapacağız' diyerek aklınızın bile almayacağı şekilde küfrettiler, vurdular, vurdular. O sırada tamamen kendimi kaybettim. Kendime geldiğimde üzerim idrar kokuyordu. Yerimden kalktım bebeğimi bulmaya çalıştım.”

SALDIRI GÖRÜNTÜSÜ YOK

Zehra Develioğlu'nun saldırıya uğradığını söylediği ana ilişkin görüntüler dün Kanal D Haber'de yayınlandı. Türkiye'nin gündemine oturan ve günlerce konuşulan olayla ilgili görüntüler 1 Haziran 2013'e ait. Saat 19.42.

Polis raporuna göre Develioğlu güvenlik kamerasının görüş açısına giriyor. Elinde bebek arabası, arabada da bebeği var. Genç kadın Kabataş tramvay durağının karşısındaki kaldırıma geçiyor ve eşini bekliyor. Saat 19.43'de, yanından 8-10 kişilik bir grup geçiyor. Çevrede de olağandışı hiç bir hareketlilik gözlenmiyor.

Saat 19.48'de 10-15 kişilik başka bir grup geliyor ve Develioğlu'nun yanında 30 saniye kadar duraklıyor. Polise göre burada söz dalaşından dolayı bir hareketlilik oluyor. Grup 19.50'de oradan uzaklaşıyor. Çevrede yine bir olağanüstülük gözlenmiyor.

Kabataş İskelesi'nin güvenlik görevlileri de normal işlerine devam ediyor. Bu sırada yaklaşık 10 dakika kaldırımda bekleyen Develioğlu'nun saat 19.58'de eşi geliyor ve bir dakika sonra ikisi birlikte yolun karşısına geçiyorlar ve kameranın görüş açısından çıkıyorlar.

73 KAMERA İNCELENDİ

Polis, günlerce bu iddiayı soruşturdu. Tam 73 ayrı kameranın görüntüleri tek tek inceledi. Bölgedeki büfecilerin, taksicilerin ifadeleri alındı. Baz istasyonlarından alan taraması yapıldı, o zaman diliminde orada bulunan herkes tespit edildi ve ifadeye çağırıldı.

Bu kişilerden bazıları teşhis için Develioğlu'na gösterildi. İfadesinde ayrıntılı eşkal veren Develioğlu, şüphelileri teşhis edemedi.

Zehra Develioğlu polise başvurmuş ve saldırıya uğradığını söylemişti. Develioğlu, saldırının ardından 4-5 kişinin üzerine idrarlarını yaptığını, bazılarının da cinsel tacizde bulunduğunu belirtmişti. Genç kadın daha sonra Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne gitmiş, rapor almıştı. Raporda, bacaklarının iç kısmında, kısa sürede geçebilecek 5 adet morluk olduğu belirtilmişti.

Kanal D