Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesine, Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ve Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert ile babası Edip Cömert taziye ziyaretinde bulundu. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette acılı aileler Özgecan'ın ailesinin acısını paylaştı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ve Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert ile babası Edip Cömert taziye ziyaretinde bulunmak üzere Özgecan'ın ailesinin yaşadığı Merkez Akdeniz İlçesi Barış Mahallesi'nde evine geldi. Aileler baba Mehmet Aslan ile anne Songül Aslan'a taziyelerini sundu. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası anne Emel Korkmaz gazetecilere yaptığı açıklamada verilecek cezaların Özgecan'ı, Ali İsmail'i ve diğerlerini geri getirmeyeceğini ancak bu acıların sonlandırılması için en ağır cezanın verilmesi gerektiğini söyledi.

'EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALARINI İSTİYORUM'

"İyi hal indirimi ne oluyor, inanın anlamıyorum" diyen anne Korkmaz, "Ali İsmail'in faillerine ödül cezası verildi. Yeter artık anneler ağlamasın, bu canlar yitirilmesin. Özgecan da Ali İsmail gibi üniversite öğrencisiydi. Nice hayalleri vardı. Bu hayalleri kimsenin söndürmeye hakkı yok. Canice katlettiler. Katlettiler demek bile canımı yakıyor. En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum. Ali İsmail için hissettiğim acının aynısını Özgecan'da hissettim. Çünkü aynı mağduriyetler, aynı şekilde katledildiler" şeklinde konuştu.

'OĞLUMA DAMATLIK YERİNE KEFEN GİYDİRDİM'

Yaşadıkları acının büyük olduğunu dile getiren Hatice Cömert ise içinin yandığını Özgecan'ın da kendi evladı olduğunu ifade etti. Özgecan'ın da katledildiğini ifade eden Cömert şunları söyledi: "Bizim acımız çok büyük. Özgecan'ın katili en ağır cezayı alsın. Bütün katiller en ağır cezayı alsın. Her cuma Abdullah'ın mezarına gidiyorum. Oğlum toprak altında ama katiller dışarıda. Bizim çocuklarımız iyi yaşamak, kardeşçe yaşamak ve özgürlük için sokağa çıktı. Ama kimseye zarar vermedi, hırsızlık yapmadı, tecavüz etmedi. Ama katiller hala dışarıda, tutuklu değil. Emir veren, destek olan herkes onun gibi katil. Çocuklarımız şerefi ile öldü. Abdullah, Özgecan, Ali İsmail, Ahmet Atakan, Mehmet, Ethem, Berkin hepsi gencecikler. Ben oğluma damatlık yerine kefen giydirdim."