Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idamlarının 43’üncü yıl dönümlerinde Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve 68’liler Birliği Vakfı tarafından 3 Fidan Parkı Anıtı’nda şafak nöbetiyle anıldı.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve 68’liler Birliği Vakfı, 1965 sonrası Türkiye'de gençlik hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşları Yusuf Aslan ile Hüseyin İnan’ı idamlarının 43’üncü yıl dönümünde 3 Fidan Parkı’nda idam edildikleri 6 Mayıs sabahı saat 05.30’da 3 Fidan Parkı Anıtı’nda 3 dakikalık saygı duruşuyla andı. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, 68’liler Birliği Vakfı Bursa Temsilcisi Betül Kuyucu, Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Yücel Akbulut ve STK’larının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

3 Fidan Anma Şafak Nöbeti, 68’liler Birliği Vakfı Bursa Temsilcisi Betül Kuyucu’nun Adnan Yücel’in ‘Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek’ şiirini okumasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın Türkiye’de bağımsızlığın ve barışın simgesi olduğunu kaydetti. Başkan Bozbey, “43 yıl önce tam da bu saatlerde Türkiye’nin tam bağımsızlığı için mücadele eden ve hiç kimseye zarar vermemiş 3 Fidan’ı tüm Türkiye anıyor diye düşünüyorum. Onların mücadeleleri herkese örnek olmalı ve halkımızın sorunlarına yönelen, onların mutlu, huzurlu, barış içerisinde, demokrasi içerisinde yaşam sürmesi adına mücadele eden gençlerdi. Kimseye ateş açmadılar, kimseyi öldürmediler, kimseye haksızlık yapmadılar, onlar tertemiz sadece beyinlerinde ‘Türkiye’nin tam bağımsızlık mücadelesini nasıl yürütürüz?’, ‘Türkiye’de yaşayan insanlar nasıl tam bağımsız bir şekilde bu ülkeyi yönetirler diye düşünüyordu.” şeklinde konuştu.

68’liler Birliği Vakfı Bursa Temsilcisi Betül Kuyucu da Nilüfer Belediyesi ile birlikte altı senedir yaptıklarını belirterek, “Deniz, Yusuf ve Hüseyin 43 yıl geçmesine rağmen hala aramızdalar, hala canlılar. Onların antiemperyalist ve antifaşist mücadelesi gelecek kuşaklara örnek olmaya devam ediyor” diye kaydetti.

3 Fidan Parkı’nda toplanan grup konuşmaların ardından 3 Fidan Parkı Anıt’ına karanfiller bıraktı.