Gediz Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Pazarlama Bölümü öğrencileri girişimde sınır tanımıyor, gelecek için umut veriyor. Gençler, aldıkları eğitimin uygulamasını "deneyimsel öğrenme metodu" kapsamında yurtdışında yapıyor. Gidilen ülkelerde ilk önce büyükelçiliklere misafir olunuyor, Ekonomi Bakanlığı’nın görevlendirdiği ticaret başmüşavirleriyle görüşülüyor; iş ve yatırım imkanları, Türkiye’yle ticaret hacmi gibi bilgiler öğreniliyor. Önceden tespit edilen firmalarla ihracat görüşmeleri yapılıyor, üniversitelerde de Türk kültürü, Türkiye ve İzmir tanıtılıyor.

Bir yıl içinde Polonya, Almanya, Arnavutluk ve Makedonya’da temaslarda bulunan gençler, en son Finlandiya’ya gitti. Aralarında yabancıların da yer aldığı Gediz Üniversitesi’nden 24 öğrenci, Helsinki Büyükelçisi Adnan Başağa ve diğer Türk yetkililerle biraraya geldi. Bu ülkede dış ticaretle uğraşan şirketler ziyaret edildi, ayakkabı, tekstil ve hazır giyim ihracatı bağlantıları kuruldu. Laurea Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde Hacivat-Karagöz oynatıldı, geleneksel Türk düğününden ve halk oyunlarından örnekler sergilendi.

Öğrendiklerini uygulayıp daha mezun olmadan ihracat yapma ve kültürlerini tanıtma çabaları, Finlandiya basınında da haber konusu oldu. Girişimcilikte sınır tanımayan öğrencilere yurtdışı seyahatlerinde eşlik eden Gediz Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Pazarlama Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dinçer Yarkın, her birinin gelecekte çok başarılı birer ihracatçı olacağını açıkladı.
Yrd. Doç. Dr. Yarkın, “Derslerde edindikleri bilgileri yerinde uyguluyorlar, ülkemizi ve üniversitemizi başarıyla temsil ederken sergiledikleri performansla bizleri gururlandırıyorlar. Gittiğimiz her ülkeden olumlu izlenimlerle ve ihracat bağlantılarıyla döndük. Hazır giyim ve ayakkabı ağırlıklı ihracata önümüzdeki günlerde başlayacağız, diploma almadan dış ticarete adım atan mezunlar vereceğiz. Yerinde öğrenme metodunu uygulayıp olumlu sonuçlar aldığımız ziyaretlerimizi de sürdüreceğiz.” dedi.