Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Genel Başkanlığı’na Ahmet Demirci seçildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ve HEMA iş yerlerinde işçilerin örgütlü olduğu GMİS 10. Dönem Olağan Genel Kurulu seçimi sonuçlandı. 262 delegenin oy kullandığı seçimde GMİS’in genel başkanlığına Ahmet Demirci seçildi.

Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda yapılan kongrede mevcut başkan Eyüp Alabaş ile Karadon eski Şube Başkanı Ahmet Demirci yarıştı. 262 delegenin oy kullandığı kongrede Ahmet Demirci 147 oy aldı, Eyüp Alabaş 111 oyda kaldı. 4 oy geçersiz sayıldı. Buna göre GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci oldu. Genel Başkan Yardımcılığına İsa Mutlu, Genel Sekreterliğine Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreterliğine Adnan Tıska ve Genel Teşkilat Eğitim Sekreterliğine Satılmış Uludağ seçildi.

Kongreyi kazanmasının ardından madenciler tarafından omuzlarda taşınan Ahmet Demirci, "Kongre öncesi 5’imiz çıkacağız demiştim. Beşi bir yerdeyiz biz. Bu da gerçekleşti. Sizlerin güvenini boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapacağız. Zonguldak'ımıza hayırlı olsun" dedi.