Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 29 yıllığına kiraya verilecek olan, Muğla Göcek'teki dört koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) ve Akbük'ün ihalesi yapılmaya başlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Göcek koylarında bulunan 1,93 hektar ormanlık alana sahip Bedri Rahmi(Taşyaka), 1.04 hektar ormanlık alanda yer alan Akbük, 1,14 hektar ormanlık alana sahip Göbün ve 1,18 hektar ormanlık alana sahip Küçük Sarsala koyları için ihale açtı. İnternetten yapılan duyuruda, 29 yıllığına kiralanacak koylardan Akbük için 110 bin, Bedri Rahmi için 90 bin, Göbün için 120 bin ve Küçük Sarsala için 80 bin lira yıllık muhammen bedel tespit edildiği açıklandı. Kapalı zarf ve açık arttırma yöntemiyle yapılan ihaleye, toplam 10 kişi ve firma teklif verdi. Teklif zarfının ağzı açık olduğu belirtilen bir firma, ihaleye alınmadı. Bugünkü ihaleye, koylarda mevcut işletmeci köylülerden katılan olmaması dikkat çekti.

29 yıllığına kiralanacak olan, Muğla'daki dört koydan biri olan Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu'nun da ihalesi tamamlandı. 12 firmanın teklif verdiği ihaleyi, açık artırmada yıllık KDV hariç 902 bin lira veren Dalaman'da kafeterya işletmeciliği yapan Hüseyin Gülen kazandı.