Çanakkale Boğazı'nda kaçak göçmenleri taşıyan ve Sahil Güvenlik ekiplerinin dur ihtarına rağmen yoluna devam eden gemi, ateş edilerek durdurulmuştu. Sahil Güvenlik'in ateş açmasının görüntüleri basına verildi.

Boğazın Marmara Denizi girişinde, Gelibolu açıklarında "Doğan Kartal" isimli 59 metre uzunluğundaki kuru yük gemisini durdurmak isteyen Sahil Güvenlik ekiplerinin, kaçak göçmenlerin direnişini önce kaptan köşküne tazyikli su sıkarak, ardından da geminin yakınına uyarı ateşi açarak kırdığı, görüntülerle ortaya çıktı.

Marmara Denizi'nde aldığı kaçak göçmenleri İtalya'ya götürmek isteyen gemiyi Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı, 12 Mart 2015 tarihinde Gelibolu girişinde savcılık talimatıyla durdurmak istemişti. Gemi, bütün ikazlara rağmen durmaması üzerine operasyon düzenleyerek durdurulmuştu. Sahil Güvenlik Komutanlığı, gemiye ateş açılması ve durdurulması ile ilgili çalışmalarda çektiği görüntüleri basına servis etti. Görüntülerde, ekiplerin botla gemiyi durdurmak için önüne geçtiği, buna rağmen durmadığı görülüyor. Bunun üzerine bottan geminin kaptan köşküne, kaptanın etkisiz hale getirilmesi için tazyikli su sıkıldığı görülüyor. Buna rağmen durmayan gemiye megafonla seslenen ekipler, "Makinelerinizi stop edin, ateş edeceğiz." diyerek, durması için uyardı. Bu uyarıyı da dinlemeyince Sahil Güvenlik botundan makineli tüfeklerle pruva hattına ve dümensuyuna uyarı atışı yapılıyor. Duran gemiye yanaşan ekipler, kontrolü ele alıp ilk olarak çocukları botlara naklediyor. Ardından da gemideki 337 kaçak göçmene yiyecek ve içecek dağıtıyorlar.