Zonguldak'ta beraber çalıştığı kömür ocağında 4 yıl önce ağabeyi vefat eden 8 yıllık maden işçisi Fatih Sezer(28), geçen hafta aynı madende meydana gelen göçükte ensesine direk düşmesi sonucu ağır yaralı kaldırıldığı hastanede başarılı bir ameliyatla hayata tutundu. Doktorların çabasıyla felç olmaktan kurtulan Sezer, dedeleri, babası ve ağabeyinin de geçmişte madencilik mesleğini yaptığını, iyileştikten sonra tekrar madende çalışmak zorunda olduğunu, başka çaresinin olmadığını söyledi.

Özel bir maden ocağında çalışan 1 çocuk babası Sezer, geçtiğimiz perşembe günü meydana gelen göçükte direğin ensesine düşmesi sonucu ağır yaralandı. Boyun kırığı sebebiyle Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sezer, Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Emrah Keskin ve Hasan Ali Aydın tarafından başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Sezer, iyileşmesi durumunda yeniden maden ocağına gireceğini belirtti.

Boyun omurga kemiklerinden beşincisinde omuriliğine baskı yapan ve felç riski bulunan kırık tespit edilen madenci, 7 saatlik ameliyata alındı. Sezer'in kırılan omurga kemiği alınarak, yerine kalça kemiğinden alınan parça yerleştirildi. Ameliyatta boyun omurgası hem ön hem de arkadan vidalar ve plak kullanılarak sabitlenen madenci, felç olmaktan kurtularak sağlığına kavuştu.

AĞABEYİNİ 4 YIL ÖNCE AYNI MADENDE KAYBETMİŞ

Aynı ocakta çalıştığı ağabeyi Gökhan Sezer'i 4 yıl önce göçükte kaybeden Sezer, babası, ve dedesinin de madencilik mesleğini icra ettiğini hatırlatarak, "Aile boyu madenciyiz" ifadesini kullandı.

Soma'da geçtiğimiz yıl yaşayan ve 301 meslektaşının vefat ettiğini hatırlatan Sezer, yaşadıklarının tarifinin mümkün olmadığını kaydetti. Sezer, "Perşembe günü ocakta göçük oldu. Hastaneye getirdiler, doktor bey boynumda kırık olduğunu söyledi. Beni ameliyata aldılar. Başarılı bir ameliyat geçirdik. Boynumun kırık olduğunu ve parçaların omuriliğe battığını söylediler. Allah'a şükür sağlıklı sıhhatliyim. Ayaktayım, yürüyebiliyorum." dedi.

Ağabeyinin 2011 yılında maden kazasında vefat ettiğini anlatan Sezer, "Babam da dedelerim de madenden emekli. Aile boyu madenciyiz. Soma'da şehit olan madencilerin ailelerine de başsağlığı diliyorum. Tarif edilemeyecek bir durum bu. Eğer sağlığım el verirse madenciliğe devam edeceğim. Ekmek parası bu." ifadesini kullandı.

Sezer, olay anı yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Enseme direk vurdu. Elim ayağım uyuştu. Ondan sonra ellerimi kollarımı hareket ettirdim. İçimden felç olduğum geçti. Yavaşça ellerimi kımıldattım. Ondan sonra güç toplamaya çalıştım. Arkadaşların yardımıyla ocaktan çıkarak hastaneye geldim. Doktorlar sağolsun başarılı bir ameliyat yaptılar ve sağlığıma kavuştum."

Bu arada riskli geçen ameliyatın ardından Atatürk Devlet Hastanesi yönetimi de doktorlar Emrah Keskin ve Hasan Ali Aydın'ı takdir belgesiyle ödüllendirdi. Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Opr. Dr. Hasan Tosun doktorlara teşekkür etti.