Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 5. İdare Mahkemesi’nin verdiği karar doğrultusunda Ankara Bulvarı’nın kapatılmasını değerlendirerek, “Bana göre karar hiç bilimsel olmayan, tamamen keyfi olarak alınmış olan bir karardır.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, düzenlediği basın toplantısında Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Çevre Mühendisleri Odası tarafından açılan dava sonucu 5. İdare Mahkemesi'nin verdiği karar doğrultusunda Ankara Bulvarı’nın kapatılmasıyla ilgili bilgi verdi. Gökçek, "Pazartesiden itibaren Ankara halkına yapılan bir düşmanlığın, hizmet düşmanlığının, halka zulmetmenin en güzel örneğinin yaşanacağını" söyledi. Planın 5 yıl önce Belediye Meclisi’nden geçtiğini kaydeden Gökçek, 2010 yılında geçen bir kararın 5 yıl sonra iptal edilmesinin izah edilebilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

“ANKARA HALKININ SADECE BİR YILIN İÇERİSİNDE ZARARI GEÇMİŞ PARAYLA 1 KATRİLYON LİRADIR”

Anayasa’nın 125. Maddesinden bir bölüm okuyan Gökçek, yürütmenin durdurulmasına karar verilebilmesi için iki şart gerektiğini kaydetti. Gökçek, şöyle devam etti: “Uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması. Peki bu şartlar var mı? Kesinlikle bu şartlar yok. Tam tersine verilen mahkeme kararıyla, telafisi güç zararlar doğmaktadır. Çünkü bu yollar kapatıldığında Ankara halkının sadece bir yılın içerisinde zararı geçmiş parayla 1 katrilyon liradır. Mahkemenin bunu görmeden insanların zaman açısından, maddi açıdan içerisine düşecekleri sıkıntıyı düşünmeden verilen karar hukuki bir karar değildir maalesef indi bir karardır. Bilirkişi raporunda bir muhalefet var. Bilirkişilerin büyük çoğunluğu İstanbul’dan. Ankara’dan Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş Bey de bilirkişi olaraktan atanmış.”

Gökçek, "Bilimsel olarak alınan bir karar ortada yok. Bana göre karar hiç bilimsel olmayan tamamen keyfi olarak alınmış olan bir karardır. Bunu açık ve net söylemekte fayda var." ifadelerini kullandı.

“5 İLE 10 DAKİKADA VARILIRKEN BU YARIM SAATLE 45 DAKİKAYA ÇIKACAK”

Eskişehir yolu ve İstanbul yolunun yoğun bir hale geleceğini ifade eden Gökçek, "İnsanların zaman kaybı inanılmaz hale gelecek. Şu anda bir istikametten 5 ile 10 dakikada varılırken bu yarım saatle 45 dakikaya çıkacak. Bu Meslek Odaları Kanunu'nun değiştirilmesi lazım. Benim en büyük mücadelelerimden bir tanesi halkın yaptığı hayırlı hizmetlere, kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı hayırlı hizmetlere devamlı olarak tampon olan bu odaların kendi meslek normlarına dönmesi lazım.” diye konuştu.

"KILAVUZU KARGA OLANIN AKIBETİ HAYIR OLMAZ"

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın sosyal medyadan attığı bir tweet’i paylaşan Gökçek, şunları kaydetti: “Anneannem sabahın ilk ışıklarında karga gelip ötmeye başlarsa hayırlı ve güzel haberler alırsın, günün güzel geçer, derdi. Bugün saat beşte kalktım, karga saat 5’ten beri susmuyor. Bugün güzel bir gün olacak’ diye bir tweet atmış. Bizde de bir atasözü var. ‘Kılavuzu karga olanın akıbeti hayır olmaz’ derler.”