Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) kavşağına yerleştirilen Otorobot heykeline ilişkin suç duyurusunda bulunan Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticilerine tepki gösterdi. Gökçek, "Bizim yerleştirdiğimiz robotun granit mermer kafası, onu mahkemeye veren mimarlardan daha iyi çalışır. Bizim robotlara saygılı olun." dedi.

Robot tartışmalarına ve eleştirilerine ilişkin yazılı açıklama yapan Melih Gökçek, "Mimarlar odası, yaptığımız her güzel çalışmayı mahkemeye verip, Ankara’ya zarar veriyor. İdeolojik davranışları nedeniyle her çalışmamızı istisnasız mahkemeye vererek durdurmaya çalışıyorlar. Bitince de en çok onlar faydalanıyorlar." ifadesini kullandı.

'OTOROBOTLAR SİZDEN BUNUN HESABINI SORMASINLAR SONRA...'

Granit mermerden yapılan dev otorobot heykelini Ankaralıların çok beğendiğini öne süren Gökçek, şöyle devam etti: "Bizim robotun granit kafası, onu mahkemeye veren mimarlardan daha iyi çalışır. Neymiş, 'Oda'nın beylerinden başkanlarından akıl soracakmışım’. Hepinizin aklını toplasam benim robotun aklı kadar etmez. Sizden neyi soracağım. Neymiş. 'Ankaralının hesabını soracakmış?' Sen kimsin ki hesap soracaksın? Ankaralı adına konuşacaksan, girersin seçime alırsın boyunun ölçüsünü. Bizim robotlara saygılı olun… ANKAPARK açılınca gezmeye geldiğinizde otorobotlar sizden bunun hesabını sormasınlar sonra…"

Gökçek, esprili açıklamasını, "Onu tenkit edenlerin hepsi bir araya gelse Atatürk Orman Çiftliği Meydanı’ndaki bir robotumun karşılığı olamazlar." sözleriyle tamamladı.