Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın tam karşısı olan Çiftlik Kavşağı’na dikilen robot heykelinin kamuoyunda çok tartışılmasını, Gökçek, reklam yapmak olarak değerlendirdi. Belediye Meclisi’ne başkanlık eden Melih Gökçek, robotla ilgili eleştirilere cevap verdi. Gökçek, "Robotu oraya sembol diye sabit koymadık. İlgi çekmek için koyduk. 1 trilyon para harcasak, Ankapark’ın reklamını bu şekilde yaptıramazdık." diye konuştu. Gökçek, robotun yerine 40 metrelik dev bir dinozor heykelinin aynı kavşağa konulabileceğinin de işaretini verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Belediye Meclisi’nde 2014 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Yapımı devam eden Ankapark projesiyle ilgili bilgi veren Gökçek, kamuoyunda çokça tartışılan ‘robot’ heykeliyle ilgili olarak, "Ankapark’ı tanıtmak amacıyla koyduk. Robot sayesinde bütün Türkiye Ankapark’tan haberdar oldu. Trilyon reklam versek bu kadar reklam yapamazdık. Aslında o robot sabit değil. Ankapark’ı tanıtan başka şeyler de koymak istiyoruz. Aslında en başta dinozor heykeli koymak istedik, sonra robotta karar kıldık." ifadelerini kullandı. Robot heykeli kaldırıp yerine 40 metre büyüklüğünde bir dinozor heykeli koyabileceklerini kaydeden Gökçek, "Robotu kaldırıp dinozor heykeli koyacağız. İlerideki günlerde belki koyabiliriz. Maksat Ankapark’ı tanıtmak." dedi.

'ANKAPARK’A ŞU ANA KADAR 783 MİLYON LİRA HARCANDI'

Sunum eşliğinde projelerini anlatan Gökçek, ‘en büyük projem’ dediği Ankapark için şu ana kadar 783 milyon lira harcandığını, 606 milyon lira da ödeme yapıldığını kaydetti. Ankapark’ın Ankara turizminin ana teması olacağını savunan Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazileriyle ilgili dava açıp yürütmeyi durma kararları alan Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne göndermelerde bulundu: "Park bittiğinde mimarlar girmek istediğinde çıkın diyeceğim. Kendi çocukları içeri girmek için can atacak ama onlar girmeye utanacaklar. Olur da girerlerse fotoğraflarını çekip basına dağıtacağım."