Büyükşehir Belediyesi, uzun zamandan beri devam eden güzel bir gelenek olan Taziye kültürünü diri tutmak adına vatandaşlardan gelen talepleri ve ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak, geçtiğimiz aylarda Göksun İlçesinde taziye evi ve sosyal tesisin yapımına başladı.
Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin, Göksun ilçesinde taziye evi, kütüphane ve toplantı salonu olarak planladığı sosyal tesisin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Plan, proje ve kontrolörlüğü, Büyükşehir Belediyesi Fen İsleri Dairesi Başkanlığı Etüt Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen ve vatandaşların sosyal alanda ihtiyaç duyabileceği birçok özelliği içinde barındıracak Sosyal Tesis, Osmanlı mimarisi esas alınarak inşa ediliyor.

Klasik taziye evi projesinin dışına çıkılarak halkın kültürel, sosyal eğitim, ibadet ihtiyaçlarının karşılanabildiği bir tesis olarak tasarlanan proje içerisinde; Bay ve bayan taziye evi, yaşlılar dinlenme salonu ve berberi, internet salonu, kütüphane ve okuma salonu, toplantı ve seminer salonu(küçük ölçekte kültür merkezi), bay, bayan mescidi ve abdesthanesi, tesisisin idari ofisi, yemek salonu, mutfağı ve müştemilatı, kantini ve depo yerleri bulunmaktadır.