Gölbaşı Belediyesi ekipleri, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek'in, Ankara'daki evinin duvarlarını yıkma girişiminde bulundu. Belediyenin algı operasyonu diye inkar ettiği duvar yıkımı için yapılan ölçümler kameralara yansıdı.

Bu sabah saatlerinde Gölbaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kaçak Yapı Kontrol Ekibi ve Gölbaşı Zabıta’sı yazılı iki araç Melek İpek’in Ankara İncek’teki evine geldi. Burada görevlilerle kısa bir görüşme yapan belediye görevlileri evin önündeki yolda ölçüm yaptı. Ölçüm ekibi ve zabıta ekibi evin etrafında incelemelerde bulundu. Ölçüm ekipleri hem evin bahçesinde hem de evin dışında ölçümler yaptı. Melek İpek’in evinin taş duvarının tespitini yapan ekipler konu ile ilgili tebliğde bulunacaklarını söyleyerek ayrıldılar.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek’in, evinin duvarlarının yıkılması için belediye ekiplerinin harekete geçtiğine’ ilişkin iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu, böyle bir olay için ne Büyükşehir yıkım ekiplerinin ne de Zabıta ekiplerinin harekete geçmediğini, haberlerin tamamen algı yaratmaya yönelik yalan haberler olduğu şeklinde yazılı bir açıklama yaptı.