Arnavutköy’de bir okulun yanında bulunan inşaat alanı çocuklar için tehlike oluşturuyor. Okul bahçesi olarak kullanılan alana inşaat yapıldı. Son yağışlarla birlikte göle dönen inşaat çukuru arasına teneke paravan koyan müteahhit, işi yarım bırakıp ortadan kayboldu. Yetkililerden yardım alamayan öğrenci velileri, çocukları için tedirgin.

Tayakadın Köyü İlkokulu ve Ortaokulu’nun bitişiğine spor kompleksi yapılması için daha önce hafriyat çalışması yapıldı. İşi alan müteahhit çukuru açıp, okulu güçlendirdikten sonra ortadan kayboldu. Yağmur sularıyla dolan inşaat alanı göle döndü. Çocuklarının can güvenliğinden endişe eden veliler tepki gösterince, okul bahçesi ile inşaat alanı arasına teneke paravan çekildi.

Öğrencilerin her an düşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Solmaz Bozdemir, “Kimse gelip burayla ilgilenmedi. Yetkililerin bu sıkıntıyı görmelerini istiyoruz. Belediyeye ve gereken yerlere şikayette bulunduk. Kimse gelip de ilgilenmedi. Sıkıntımız büyük. Buranın ya kapanmasını ya da bir şekilde bu sorunun çözülmesini istiyoruz. 5 – 6 aydan beri bu şekilde duruyor. Fosseptik çukuru var. Çocuğun biri oraya düşerse kurtulma şansı yok.” diye konuştu.

'ŞİKAYET ETTİĞİMİZ MEVKİLER BİZİ BAŞINDAN SAVDI'

Okulda torunları olan Erol Özünlü, durumu şöyle özetledi: “Geçtiğimiz yaz buraya spor kompleksi yapılacak diye hafriyatını aldılar. Ondan sonra müteahhit burayı bıraktı gitti. Bu şekilde bırakınca yağmur suları birikti. Çocuklar başta olmak üzere herkes için büyük tehlike oluşturuyor. Okullar açılmadan önce Arnavutköy Belediyesi’ne telefon açtım. Köy yönetimine de söyledim. Yapılacak, edilecek diyerek baştan savma cevaplar verildi. Belediye, İSKİ’ye bildireceğini söyledi. Maalesef hiçbir gelişme olmadı. Hiçbir yetkili gelip burayla ilgilenmedi. 4 – 5 metre civarında su var burada. Bu su buradan tahliye edilsin, ne yapılacaksa yapılsın.”

Spor kompleksi ve okul için açılan fosseptik çukurunun üstü de açık bırakılmış. Duruma tepki gösteren öğrenci velisi Ergün Özünlü, “6 – 7 metre derinlik var. Çocuklarımızı okul göndermekte tereddüt ediyoruz. Yetkililere söyledik ama hiçbir önlem alınmadı. Buranın kapatılmasını istiyoruz.” dedi.

'OKUL BAHÇESİNE YAPTIKLARI PARAVAN İLK RÜZGARDA YIKILDI'

Açılan inşaat çukurunun bitişinde evi bulunan emekli öğretmen Adem Yüce de inşaattan zarar görenlerden. Evinin duvarının da yıkıldığını belirten Yüce, “Şu anda can ve mal güvenliğimiz yok. geceleri uyuyamıyorum.” dedi.

İstanbul Valiliği, Özel İdare, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediyeye müracaat ettiklerini belirten Yüce, şöyle devam etti: “Hiçbir sonuç alamadık. Çocukların can güvenliği yok. Okul bahçesiyle inşaat arasına bir paravan yaptılar. İlk rüzgarda yıkıldı. Çocuklar yarın inşaatın kenarından geçecekler. Çocukların da bizim de can güvenliğimiz yok. Tavuklarımız düştü öldüler. İlçede çalışan bir okul hizmetlisi var. Onu görevlendirmişler. Müteahhitle o telefonlaşıyormuş. Motor aldıklarını, suyu çekeceklerini söylediler ama bir sonuç gelmedi.”