Gelenekselleşen yarışmaları ve dünya çapında yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan Gonca Dergisi, düzenlediği 'Çek Bir Kısa Film' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Trump Tower’da düzenlenen ödül törenine; yazar, sinema eleştirmeni, sunucu ve oyuncuların yanı sıra dereceye giren öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri katıldı. 'Teşekkür edecek çok şey var' konulu kısa film yarışması, iki kategoriden oluştu. Her 2 kategoride de birincilere Macbook, ikincilere Drone, üçüncülere İpad hediye edildi. Filmlerde gösterdikleri performanstan dolayı Ahmet Nadir Akgül, Maya Ösmen, Buğra Yılmaz ve Yağmur en iyi oyuncu ödülüne layık görüldü. Minik öğrenciler ödüllerini, Bugün TV Ana Haber Sunucusu Emre Buga, Irmak TV Sunucusu Seyit Nur Fethi Erkal, Yazar ve sinema eleştirmeni Nedim Hazar ve Gonca Dergisi Editörü Sümeyra Özcan’dan aldı.

İlk kategori 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri yarıştı. İlk kategoride Zeynep Beyza Acun üçüncü, Süleyman Kerem Önal ikinci, Mahir Erdoğan da birinci oldu. İkinci kategoride ise 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri yarıştı. Oylum Özkan üçüncü, Akif Cebeci ikinci ve Nadir Sarıbacak da birinci oldu. Ayrıca yarışmada eserleri beğenilen öğrencilere jüri özel ödülü ve mansiyon ödülü de verildi.

Programda konuşma yapan Gonca Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Ahmet Gökçe, "Biz dedik ki sanatın hangi alanına dokunursak, oradan çocuklara dair çok büyük zenginlikler çok büyük gökkuşakları çıkıyor. İhmal ettiğimiz alanlar var bunlara da yoğunlaşalım. Bu fikrin bir gayreti olarak bugün bizi bir çatı altında toplayan dünyalar güzeli bir organizasyon çıktı; ‘Çek bir kısa film’. Biz yüzlerce filmin içinden çektik bugün ödül alan filmleri. Ama inanın hepsi burada gösterilmeyi hak eden filmlerdi." diye konuştu.

Yazar ve sinema eleştirmeni aynı zamanda da yarışmada juri üyeliği yapan Nedim Hazar da "Bütün yarışmalarda jüri olmak zordur ama film yarışmalarında jüri olmak çok daha zor bir şey. Çünkü sanat dediğimiz şey çok değişken. Benim beğendiğimi siz beğenmiyorsunuz. Benim hoşlandığım müzikten siz hoşlanmayabiliyorsunuz. Hatta bazen tamamen zıt olabiliyor. Benim beğendiğim şey sizin nefret objeniz olabiliyor. Hakikaten bu anlamda katılan arkadaşlara şunu söyleyebilirim; jüri, kimse kimseyi etkilemedi yada dergiden herhangi bir yönlendirme olmadı. Bu anlamda onlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Program, ödül töreninin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.