Gonca Dergisi’nin düzenlediği geleneksel resim ve hikaye yarışması sonuçlandı. İki ayrı kategori ve iki ayrı alanda yapılan yarışmada dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu.

Gonca Dergisi tarafından 13.’sü düzenlenen Hikaye ve Resim Yarışması’nda dereceye girenler, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın Kuzguncuk’taki yalısında düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. 1, 2, 3 ve 4. sınıflar ile 5, 6, 7 ve 8. sınıflar olarak iki ayrı kategoride gerçekleşen yarışmanın resim dalının konusu ‘Dünya çocuklara kalsa’ oldu. Hikayede ise konu serbest bırakıldı. Yarışmaya yurt içi ve yurt dışından 13 bine yakın resim ve 3 bin 500’e yakın hikaye geldi. Eserler jüri tarafından değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi.

Dereceye giren öğrenciler, sonuçtan ve yarışmadan duydukları mutluluğu dile getirdi. Yarışmaya nasıl bir duygu ile katıldıklarını anlatan öğrenciler, özellikle kendilerini teşvik eden öğretmenlerine de teşekkür etti.

Yarışmaya ilişkin bilgi veren Gonca Dergisi Editörü Yalçın Yaman, şunları söyledi: “Resim ve hikaye yarışmamızın bu yıl 13.’sü. katılım resimde 12-13 bin civarı, hikayede 3 bin-3 bin 500 civarında. Dünyanın birçok ülkesinden hikaye ve resimler geldi. Değerlendirmede bir hayli zorlandık ama katılımın çok olması bizi mutlu etti.Resim kategorisinde konu ‘dünya çocuklara kalsa’. Konu biraz soyut gelebilir, çocuklar için zor olabilir diye düşünüyorduk ama hiç de öyle olmadı, çok güzel eserler geldi. Hikayede konu yoktu. Serbestti. 3 bin-3 bin 500 civarı hikaye geldi. Kimisi 50, kimisi 1 sayfa. Hikayede de resimde de isimleri tamamen kapattık. Jürimize gönderdik, jüri hiçbir şekilde kimin olduğunu bilmiyordu. Arkasında sadece rakamlar vardı. Yarışma iki kategoride oldu. Birinci kategoride 1, 2, 3 ve 4. Sınıflar katıldı. İkinci kategoride 5, 6, 7 ve 8. sınıflar vardı. Kendi kategorilerinde gayet çekişmeli oldu.”