Gonca Dergisi 13. Resim Yarışması’nda bu yıl birinci Ankara’dan. Yarışmada, Ankara İbrahim Avcı Ortaokulu öğrencisi Aybala Mollaoğlu Türkiye birincisi oldu. Aynı okuldan, Ahsen Yıldırım da mansiyon ile ödüllendirildi.

Bu yıl 13’üncüsü yapılan yarışmaya Türkiye’nin çeşitli illerden pek çok yarışmacı katıldı. Bu yılki yarışmaya katılan öğrenciler, 'Dünya Çocuklara Kalsa…' konulu resimler yapıp, yarıştı.

Türkiye birincisi olan Aybala Mollaoğlu, “Dünya elbette çocuklara kalmalı. Çünkü çocuklar temiz ve saf. Daha temiz bir dünya için çocuklara ihtiyaç var. Her şey o kadar kirlendi ki…“ diye konuştu.

Resmi ve resim yapmayı sevdiğini ifade eden Aybala Mollaoğlu, bu alanda ilerlemek istediğini ve resimle ilgili bir alanda okumak istediğini söyledi. Öğretmenlerinden büyük destek gördüğünü, TEOG sınavına hazırlanırken yarışmaya eser gönderdiğini belirten Mollaoğlu, öğretmenlerinin katkısının çok büyük olduğunu dile getirdi. Aynı yarışmada mansiyon ile ödüllendirilen Ahsen Yıldırım da teşvikleri için öğretmenlerine çok şey borçlu olduklarını söyledi.

Yarışma heyeti, ödül törenin yarışmada dereceye giren öğrencilerin ve velilerinin katılımıyla, 9 Mayıs 2015 Cumartesi günü İstanbul’da yapılacağını dile getirdi.