Muş’ta faaliyet gösteren Gonca Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, maddi durumu düşük olan üniversite öğrencileri yararına kermes etkinliği düzenledi. Kermesten elde edilecek gelir, öğrenciler yararına kullanılacak.

Gonca Derneği Başkanı Hülya Örnek, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yardım etmek istediklerini söyledi. İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Gençlik Merkezi’nde bir hafta açık olacak olan kermeste giyim, çeyizlik, çeşitli yiyecek ve ev yemeklerinin de yer aldığını belirten Örnek, "Amacımız, üniversite öğrencilerimize bir nebze de olsa yardımcı olmaktır. İhtiyaç sahibi öğrencilere ulaşarak onlara yalnız olmadıklarını hissettirmektir. Yardımlaşmanın toplumda olması gereken şekilde gerçekleşmesinin topluma ve hayata hazırlık aşaması olan üniversite de başladığına inanan topluluğumuz bu kermes vesilesiyle bunun pratik bir örneğini göstermek istemiştir.” diye konuştu. Kermesten elde edilecek gelirin tamamının üniversitede okuyan dar gelirli öğrencilere ulaştırılacağını kaydeden Örnek, hayırseverlerin kermese ilgi gösterip katkıda bulunduğunu kaydetti.

Öğrenciler yararına düzenlenen kermese çok sayıda ev hanımı ve çalışan bayan destekte bulundu. Evinde hazırladığı yemekle kermese katılan ev hanımları, "Mahallede arkadaşlarımızla toplandık ve kermes için yemek hazırladık. İnşallah kermesimiz beklediğimiz ilgiyi görür ve üniversitede okuyan çocuklarımıza daha fazla yardım ulaştırabiliriz. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştular.