Her sene bahar döneminde Gonca Dergisi’nin yanında çocuklara hediye edilen fidanlar, toprakla buluşuyor. Saksıda, okulda, yolun iki yanında veya bir ormanda bu fidanların dikimi esnasında çekilen fotoğraflar www.goncadergisi.com’da yayımlanıyor.

Bunun için okurların çektikleri fotoğrafları [email protected]’a göndermeleri gerekiyor.


Derginin son sayısında bu kampanyanın yanı sıra Selma Özcan’ın ‘Nasıl Unuturum’ adlı denemesi, Mustafa Topçu’nun ‘Uçurtmam’ adlı şiiri ve Nasreddin Hoca’nın fıkraları bulunuyor.
Sayıda ‘Tekerleme Şekerleme’ adlı yazısı ile Mehmet Terzi, dil kullanımını anlatıyor, bu anlamda yapılan hatalara işaret ediyor. Hataların eğitim ile giderilebileceğini dile getiriyor.
Mizah Dükkânı, bölümünde komik durum ve olaylara yer veriliyor; Muhabir bölümünde de ‘Kutlu Doğum Projesi tanıtılıyor.
‘Eşek ile Tilki’ adlı çizgi hikâyede ise aynı hataya kapılmamanın önemine değiniliyor. Ergül Altaş’ın ‘İpini Koparan Uçurtma‘’ adlı hikâyesi, gökyüzünden göz kırpan bir uçurtmanın hikâyesine işaret ediyor.
Gezgin Abi, ‘Sınırları Aşmak’ sözüyle Almanya’dan okurlarını selamlıyor ve Köln’ü tanıtıyor.

Gonca, bu ay sevenlerine Kaydırak eki ve fidan hediye ediyor. Dergide yöneltilen sorulara cevap verenlere ise bir adet ‘Bilgece Oyunu’, beş adet ‘Matematik Oyunu’, iki adet ‘Kumandalı Helikopter’ armağan edilyor.

Gonca Dergisinin yeni yarışması ’Çek Bir Kısa Film’ ise devam ediyor. Geleceğin yönetmenleri, senaristleri, kameramanları maharetlerini yarışma ile ortaya koyuyor.
Yarışmanın basın tanıtımı, jüri üyelerinden Muaz Gülen [yönetmen], Nadir Sarıbacak [sanatçı] ve Nedim Hazar’ın [sinema eleştirmeni] katılımıyla 25 Mart 2015 tarihinde yapıldı. Böyle bir yarışmada, jüri üyesi olmanın mutluluğunu dile getiren jüri heyeti, çocukların hünerlerini ortaya koymaları adına teşvik edilmeleri gerektiğini savundu.
Yarışmanın son katılım tarihi ise 8 Mayıs 2015.