Kermesin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı, Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı HanifiMahçiçek, TÜMSİAD Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Adnan Toprak, ve çok sayıda davetliler katıldı.

Şeyhadil caddesi açılışı gerçekleştirilen kermeste elde edilen gelirin ihtiyaç sahipleri için kullanılacağı açıklandı. Mehteran gurubunun Osmanlı marşlarını seslendirdiği açılışta duygu yüklü anlar yaşandı.

Gönül Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Bünyamin Karacı açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kermesimiz hayır sahipleri ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi buluşturmaktadır. Bu toplumu kaynaştıran bir unsurdur.
Ürün toplayanlar ile ürün verenleri Allah Teala'ya karşı yapacakları niyet doğrultusunda ecirlerine ulaşacaktır. Hayır sahiplerine derneğimiz adına teşekkür ediyoruz. Hayır sahibiyle hayrı alanın, toplayanın, burada satın almak vasıtasıyla onlara yardımcı olanın, aynı ecre veya niyeti ölçüsünde daha fazla ecre ulaşacağını belirtmek istiyorum. Hayra vesile olanla hayrı yapanın aynı mükafatı alacağı bir gerçektir.” Dedi

Gönül dostlarının bir araya geldiği kermeste, konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve kermes gezildi.  Birbirinden farklı yöresel lezzetlerin yer verildiği kermes dört Mayıs'a kadar devam edeceği kaydedildi.